Prima semifinală de la Australian Open nu a oferit nici pe departe acea confruntare echilibrată pe care o anticipau specialiștii. Naomi Osaka s-a impus mai ușor decât spera în fașa Serenei Williams.


Naomi Osaka se cunoaște bine. Înainte de a-și afla adversara din semifinale, a lăsat să se înțeleagă că o preferă pe Serena Williams în locul Simonei Halep. Iar realitatea din teren i-a dat dreptate. În prima semifinală a zilei, japoneza a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4, pe Serena.

Partida a durat o oră și un sfert și asiatica nu a lăsat nici o secundă impresia că ar putea scăpa calificarea în ultimul act, acolo unde va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Jennifer Brady (SUA), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22, şi Karolina Muchova (Cehia), locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25.

Pentru Osaka (23 de ani), aceasta va fi a patra finală de Grand Slam a carierei. Interesant e că ea le-a câștigat pe toate celelalte. În 2018 la US Open, în 2019 la Australian Open şi în 2020, tot la US Open.

Dacă va recuceri titlul la Melbourne, Naomi Osaka ca urca pe locul 2 în clasamentul mondial, în locul Simonei Halep, care va coborî pe poziția a treia.

 
 
Loading...