La o lună după Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție în care s-a oprit în semifinale, liderul ATP e pe punctul de a bifa o performanță rară. Și anume să câștige cele patru turnee de grand slam în același an.


Victorios la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, în 2021, Novak Djokovic (34 de ani) s-a calificat în finala US Open. Sârbul s-a revanșat pentru eșecul suferit la JO, întrecându-l (4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2) pe germanul Alexander Zverev (locul 4 ATP şi cap de serie numărul 4), după un meci care a durat trei ore şi 34 de minute. 
Djokovic are șansa de a deveni primul jucător care realizează Marele Şlem la 52 de ani după australianul Rod Laver, care a izbutit această performanță în 1969. Totodată, el poate bifa titlul cu numărul 21 în turneele majore. Și a-i depăși astfel pe Roger Federer și Rafa Nadal, care au câte 20 fiecare. 
Adversarul lui din ultimul act de la Flushing Meadows va fi rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), care l-a depăşit (6-4, 7-5, 6-2), în semifinale, pe canadianul Felix Auger-Aliassime (15 ATP). În ceea ce-l privește pe rivalul lui Djokovic, acesta s-a aflat la a doua finală la US Open, după cea pierdută în 2019, respectiv la cea de-a treia la un turneu de grand slam. Rusului îi lipseşte, însă, un trofeu major din palmares. Totodată, scorul întâlnirilor directe dintre Djokovic şi Medvedev era de 5-3 în favoarea acestuia din urmă. 
Câştigătorul turneului a primit 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte ATP, iar finalistul 1,25 de milioane de dolari şi 1.200 de puncte.

 
 
Loading...