Novak Djokovic va pierde primul loc în lume

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic s-a accidentat la umăr la US OpenFOTO: Guliver/ Gettyimages
Novak Djokovic s-a accidentat la umăr la US OpenFOTO: Guliver/ Gettyimages

Tenismenul sârb Nokak Djokovic, liderul ATP, ar putea să nu mai evolueze la niciun turneu până la finalul sezonului, din cauza unei accidentări suferite la umăr.

La 1 septembrie, Djokovic, deţinătorul trofeului, a abandonat meciul cu elveţianul Stan Wawrinka, locul 24 ATP, din optimile de finală ale US Open. Sârbul s-a retras de pe teren la scorul de 4-6, 5-7, 1-2, cu break, după o oră şi 36 de minute de joc, din cauza unei accidentări la umărul stâng. Acum el se află în Elveţia, la aceeaşi clinică la care şi-a tratat accidentarea suferită la cot, anul trecut.

Până la finalul sezonului sunt programate două turnee de Masters 1.000, la Shanghai şi Paris, şi Turneul Campionilor, competiţii la care liderul ATP are de apărat 2.600 de puncte. El este deţinătorul trofeului la Shanghai şi finalist la celelalte competiţii. Un eventual forfait ar însemna pierderea locului I mondial de către Djokovic. În acest moment, diferenţa de puncte dintre el şi ocupantului locului secund, spaniolul Rafael Nadal, este de 640. Nadal nu are nimic de apărat, pentru că nu a mai jucat după US Open, în 2018.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net