Numărul 3 ATP, Dominic Thiem, refuză să doneze bani pentru tenismeni

Ultima actualizare:

    Dominic ThiemFoto: Guliver/ GettyImages
Dominic ThiemFoto: Guliver/ GettyImages

Ocupantul locului 3 în clasamentul mondial ATP, austriacul Dominic Thiem, este primul tenismen care refuză să doneze bani pentru jucătorii mai slab clasați.

“Niciunul dintre aceşti jucători slab clasaţi nu luptă pentru supravieţuire. Tot anul, eu văd mulţi care nu dau totul pentru tenis. Mulţi nu sunt foarte profesionişti. Nu văd de ce ar trebui să le dau bani”, a spus Thiem într-un interviu pentru ”Kronen Zeitung”.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani, care a strâns din tenis o avere de aproape 24 de milioane de dolari, a precizat că preferă să facă donaţii pentru oamenii şi instituţiile care au cu adevărat nevoie de ajutor. “Nicio meserie din lume nu îţi garantează un mare succes la debutul carierei. Niciunul dintre jucătorii de top nu se consideră un parvenit, nimic nu este sigur şi trebuie să ne luptăm incontinuu pentru locul din clasament”, a explicat sportivul.

Săptămâna trecută, ATP a anunţat că împreună cu celelalte foruri internaţionale din tenis discută crearea unui fond de solidaritate pentru sportivii care sunt afectaţi de criza cauzată de pandemia de coronavirus. Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic sunt principalii promotori ai acestui gest. Circuitul profesionist s-a întrerupt pentru cel puțin patru luni din cauza pandemiei de coronavirus. În cel mai bun caz, turneele se vor relua la 13 iulie, însă foarte mulți jucători și jucătoare sunt sceptice că în acest an se va mai putea juca.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net