O poză de 265.000.000 de dolari

Ultima actualizare:

    Echipa Europei, campioana la Laver CupFOTO: EPA
Echipa Europei, campioana la Laver CupFOTO: EPA

Campionii primei ediții a Laver Cup au făcut cu adevărat o fotografie de milioane de dolari. De 265.000.000 de dolari.

Prima ediție a Laver Cup, o competiție inedită, neoficială, care a strâns laolaltă cei mai buni jucători din tenisul masculin, a fost un success colosal. A câștigat echipa Europei, care a învins cu scorul de 15-9 echipa Restului Lumii, dar anul viitor, la Chicago, învinșii promit să-și ia revanșa.

Cu patru dintre primii cinci jucători ai lumii în componență (Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev și Marin Cilic), era de așteptat ca reprezentanții Europei să se impună la Praga. Dar dincolo de rezultat, spectacolul a fost absolut fabulous. Căci spectatorii care au umplut până la refuz sala în toate cele trei zile de concurs au asistat nu doar la schimburi de mingi spectaculoase, dar și la o premieră mondială: un meci de dublu susținut de perechea Roger Federer/ Rafael Nadal! Cei doi, pe atât de buni prieteni pe cât de intensă este rivalitatea lor de pe teren, s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, învingând cu scorul de 6-4, 1-6, 10-5, un puternic cuplu american, Sam Querrey/ Jack Sock.

AICI puteți afla rezultatele complete ale meciurilor de la Laver Cup.

Ca să vă faceți o idee despre forța celor două echipe, să spunem că Europa, condusă de legenda Bjorn Borg, în afara celor patru menționați, i-a mai avut în componență pe Dominic Thiem și Tomas Berdych. Echipa Restului Lumii a fost condusă de o altă legendă, John McEnroe, și în afară de Querrey și Sock, i-a mai avut pe Nick Kyrgios, John Isner, Frances Tiafoe și Denis Shapovalov.

AICI vedeți imagini incredibile din vestiarul campionilor. Probabil că nu l-ați văzut niciodată așa pe Federer.

Zilnic s-au disputat câte trei meciuri de simplu și unul de dublu. Fiecare victorie valora câte un punct vineri, câte două puncte sâmbătă și câte trei duminică. Europa s-a impus cu scorul de 15-9, iar la final a rezultat o fotografie de milioane. De dolari, atât cât însumau toate premiile câștigate de-a lungul carierei de componenți, dar și de Rod Laver, legendarul australian care a dat și numele acestei competiții. În total, fotografia valora 265.173.054 de milioane de dolari, lider fiind Federer, cu 108.250.260 de dolari, iar ”codaș” Rod Laver, cu 1.565.413 de dolari. Din păcate pentru el, pe vremea când juca, premiile erau foarte mici.

Ei sunt protagoniștii fotografiei de milioane

Bjorn Borg – 3.655.751 $

Rod Laver – 1.565.413 $

Rafael Nadal – 89.989.532 $

Roger Federer – 108.250.260 $

Alexander Zverev – 5.503.515 $

Marin Cilic – 19.717.289 $

Tomas Berdych – 28.171.248 $

Dominic Thiem – 8.320.046 $

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net