O victorie de 20 de milioane de dolari pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep e numărul unu mondial
Simona Halep e numărul unu mondial

Simona Halep a avut emoţii la primul meci disputat la Turneul Campioanelor în calitate de lider mondial WTA. Totuşi, a reuşit să o învingă în două seturi pe Caroline Garcia, scor 6-4, 6-2, depăşind şi o graniţă psihologică a câştigurilor.

Simona a început timid meciul cu Caroline Garcia, primul din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor. Amintirea înfrângerii din finala de la Beijing, de acum două săptămâni, era încă vie în minte, dar şi presiunea posturii de lider mondial şi-a spus cuvântul la început. Treptat, lucrurile au intrat în normal şi Simona a trecut la conducerea jocului, impunându-se cu scorul de 6-4, 6-2.

„A fost un meci mare, cred că am jucat cel mai bun tenis. Nu e uşor să joci împotriva Carolinei, m-a bătut la Beijing, dar am mai jucat şi la Toronto şi am avut acel meci în minte. Am jucat bine, mă simt bine la Singapore şi vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit să mă urmăriţi. Este prima dată când vin aici ca numărul 1 mondial şi mă bucur că am putut să câştig acest meci şi să alung presiunea. Mă bucur de această poziţie şi sper ca în următorul meci să joc chiat mai bine decât azi. Am muncit mult la serviciu după US Open. Astăzi am servit bine şi asta m-a ajutat să câştig", a declarat Simona Halep, în interviul de pe teren.

Ea mai are un motiv de bucurie şi de mândrie: cu această victorie, Simona a devenit a 16-a jucătoare din istoria tenisului care trece de graniţa câştigării celor 20 de milioane de dolari în carieră. Pentru succesul de ieri, ea a primit 263.000 de dolari, cu ajutorul cărora a ajuns la un total de 20.095.015 dolari câştigaţi în carieră.

Liderul all-time al acestei ierarhii este Serena Williams, care a acumulat 84.463.131 de dolari.

Wozniacki e următoarea adversară

În cel de-al doilea meci al Grupei Roşii, daneza Caroline Wozniacki a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe ucraineanca Elina Svitolina. Wozniacki, fost lider mondial, s-a impus în 58 minute şi va evolua, miercuri, în etapa a doua a grupei cu Simona Halep. În celălalt meci al zilei de mâine vor juca Garcia şi Svitolina. Halep are palmares negativ cu Wozniacki, scor 2-3. Simona Halep a jucat anul acesta o singură dată împotriva danezei, în sferturi la Eastbourne, fiind învinsă cu 7-5, 4-6, 1-6.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net