Patricia Țig, campioană la turneul WTA de la Istanbul, după un meci dramatic

Ultima actualizare:

    Patricia ȚigFOTO: Sportpictures.eu
Patricia ȚigFOTO: Sportpictures.eu

Victorie mare pentru Patricia Țig, care a cucerit cel mai important trofeu al carierei. Românca s-a impus în finala turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii în valoare totală de 275.000 de dolari.

În finala competiției din Turcia, Patricia Țig a învins-o cu scorul de 2-6, 6-1, 7-6 pe fosta finalistă de la Wimbledon, canadianca Eugenie Bouchard. Partida a început prost pentru jucătoarea noastră, care a pierdut primul set în 37 de minute. Apoi, românca a preluat inițiativa și părea că se va impune lejer, mai ales după ce a condus cu 4-1 și 5-3 în setul al treilea. De asemenea, a ratat 3 mingi de set pe propriul serviciu, dar canadianca a revenit. Până la urmă, Țig s-a impus, după alte trei mingi de meci ratate, dar pe serviciul adversarei, cu 7-6.

Astfel, Patricia a obținut rezultatul carierei din cea de-a treia finală WTA disputată în carieră. Pe precedentele două le pierduse la Baku, în 2015, și la București, anul trecut. Ea avea totuși în palmares un trofeu, la un turneu WTA de 125.000 de dolari, considerat la limita între ITF-uri și WTA-uri. Victoria a fost obținută anul trecut, la Karlsruhe. De remarcat este că, în afara finalei de la Baku, toate celelalte rezultate importante au venit pentru Patty după ce a devenit mamă. Ea a născut în noiembrie 2018 o fetiță, Sofia. Tatăl acesteia este chiar antrenorul tenismenei, Răzvan Sabău.

Prin succesul din Istanbul, Patricia Țig (26 de ani) va face un salt impresionant în clasamentul mondial. Ea va intra în premieră în Top 60 WTA, urmând să ocupe locul 58 în lume. Înaintea începerii competiției, era pe poziția a 80-a.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net