Patricia Țig se va căsători cu antrenorul Răzvan Sabău

Ultima actualizare:

    Răzvan Sabău a sfătuit-o pe Patricia Țig și în timpul turneului bucureșteanFoto: Sport Pictures
Răzvan Sabău a sfătuit-o pe Patricia Țig și în timpul turneului bucureșteanFoto: Sport Pictures

Finalistă la BRD Bucharest Open, Patricia Țig i-a mulțumit familiei, precum și antrenorului ei, Răzvan Sabău, cel care îi va deveni soț. Și i-a transmis un mesaj fiicei sale, Sofia, imediat după meci: ”Mami te iubește”

Aflată la a doua finală WTA de simplu din carieră, Patricia Maria Țig (24 de ani) a mărturisit că s-a schimbat foarte mult după ce a născut.Specialiștii susțin că în multe cazuri sportivele devin mai combative, mai valoroase în momentul în care sunt mame. Iar în cazul lui Țig această ipoteză s-a confirmat. Fără loc în clasamentul mondial înaintea BRD Bucharest Open (era pe 10.000, însă fără vreun punct), obligată să joace calificări, ea a câștigat șase partide și a disputat finala cu Elena Ribakina (2-6, 0-6). Țig a recunoscut faptul că a evoluat ca jucătoare după ce a devenit mamă. ”Nu am învăţat prea multe în prima parte a carierei. Încerc foarte mult să fiu mai umilă, mai docilă şi recunoscătoare pentru ceea ce primesc şi am primit de-a lungul anilor. Cred că într-o oarecare măsură maturitatea pe care am simţit-o o dată ce am devenit mamă m-a ajutat foarte mult în perioada aceasta. Văd lucrurile altfel, sunt mult mai calmă, mai relaxată. Știu că viaţa nu se termină cu pierderea unui meci de tenis ", a declarat ea la Digi Sport. 

Patricia Țig urcat pe locul 264 WTA

La finalul disputei, Patricia a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea turneului. ” De asemenea, aș vrea să mulțumesc familiei mele. Ați fost un sprijin constant de-a lungul acestei perioade grele, dar și frumoase. Cu lacrimi în ochi, ea i-a transmis un mesaj fiicei sale, Sofia, născută anul trecut: ”Mami te iubește!”.Grație evoluției de pe zgura bucureșteană, Pati a urcat pe locul 264 WTA, având 200 de puncte. Ea este depășită de nouă românce: Simona Halep – locul 4 (5.933p), Mihaela Buzărnescu - 58 (966p), Sorana Cîrstea - 96 (651p), Irina Begu - 100 (623p), Monica Niculescu - 102 (616p), Ana Bogdan - 126 (498p), Gabriela Ruse – 179 (332p), Jaqueline Cristian – 202 (295p) Irina Bara – 213 (289p). La dublu, cel mai bine clasată româncă rămâne Raluca Olaru, pe locul 38, cu 1.845 de puncte.

Patricia Țig i-a mulțumit antrenorului Răzvan Sabău 

Patricia Țig a ținut să-i mulțumească antrenorului Răzvan Sabău pentru sprijinul pe care i l-a acordat atât în timpul turneului bucureștean, cât și în răstimpul de când lucrează împreună. Ea a dezvăluit că acesta îi va deveni soț, fiind tatăl fetiței sale, Sofia. Născut în 18 iunie 1977, la București, Răzvan Sabău a fost primul campion al României la Wimbledon, într-o probă de simplu (la juniori, în 1993). Atunci când a revenit acasă, de la Londra, a aflat că tatăl său, cel care îl dusese la tenis, murise chiar în acele zile... (familia i-a ascuns acea veste cumplită) În 2005, el a ocupat cel mai bun loc ATP la simplu din carieră, 74. Răzvan a fost eroul meciului cu Ecuador, din 2003, de la Quito, când România s-a impus cu 3-2, intrând în Grupa Mondială a Cupei Davis. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net