Pe Simona Halep o apasă succesul de la Roland Garros?

Ultima actualizare:

    Simona Halep cu trofeul cucerit la Roland Garros 2018FOTO: Guliver/ GettyImage
Simona Halep cu trofeul cucerit la Roland Garros 2018FOTO: Guliver/ GettyImage

Simona Halep nu este singura mare campioană care trece printr-o pasă neagră după ce a cucerit primul Grand Slam.

Simona Halep trece prin cea mai tristă toamnă din carieră, dar nu trebuie să dispere. Aproape toate marile campioane au avut perioade similare după ce au cucerit primul turneu de Grand Slam din carieră.

Obiectivul principal al unei jucătoare sau al unui jucător de tenis este victoria finală într-un turneu de Grand Slam. La fel a fost și pentru Simona Halep, iar succesul de la Roland Garros a venit ca o eliberare psihică pentru jucătoarea pentru care fiecare participare la un turneu de Mare Șlem devenea un obiectiv al întregii țări. Odată scăpată de această grijă, jucătoarea noastră s-a relaxat. Pe iarbă nu a făcut mare lucru, retrăgându-se la Eastbourne și fiind apoi eliminată în prima săptămână la Wimbledon. Au urmat sucesul de la Montreal și finala de la Cincinnati, dar apoi a urmat prăbușirea: eliminări în primul tur la US Open, Wuhan și Beijing. La ultimul, s-a retras în setul secund, din cauza unor dureri de spate, numai că și fără ele seria neagră nu ar trebui să mire. De-a lungul timpului, multe jucătoare de top au trecut prin probleme similare cu înfrângerile după ce au cucerit primul Grand Slam.

Ce au făcut alte jucătoare după primul titlu de Grand Slam

  • Petra Kvitova, campioană în 2011 la Wimbledon. A pierdut apoi în optimi la Toronto și Cincinnati, iar la US Open a fost eliminată în primul tur.
  • Sloane Stephens, campioană în 2017 la US Open. A pierdut apoi în primul tur la Tokyo, Wuhan, Sydney și Australian Open.
  • Angelique Kerber, campioană în 2016 la Australian Open. A pierdut apoi la Doha și Indian Wells în turul 2, la Madrid și Roland Garros în turul 1 și la Roma în turul 2.
  • Garbine Muguruza, campioană în 2016 la Roland Garros. A fost eliminată în turul 1 la Mallorca, în turul 2 la Wimbledon și US Open.
  • Jelena Ostapenko, campioană în 2017 la Roland Garros. Eliminată apoi în optimi la Eastbourne, în primul tur la Toronto și Cincinnati, în turul 3 la US Open.
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net