20.000 de oameni au aclamat-o pe Simona Halep pe Arena Națională

Ultima actualizare:

    20.000 de fani au venit la Arena Nationala sa o vada pe Simona HalepFOTO: Dorin Constanda
20.000 de fani au venit la Arena Nationala sa o vada pe Simona HalepFOTO: Dorin Constanda

Simona Halep a revenit luni, 11 iunie, înapoi în România, iar în aceeași seară a prezentar o copie a trofeului pe care l-a câștigat la Roland Garros. Evenimentul a avut loc pe Arena Națională, unde sportiva a fost ovaționată de aproximativ 20.000 de oameni.

Simona Halep a fost așteptată de mulți oameni în aeroport, iar ea a stat și a făcut poze, iar după aceea a oferit câteva declarații și a raspuns la mai multe întrebări. Lumea s-a strâns apoi pe Arena Națională, iar la ora 20 și 15 minute, Simona Halep a urcat pe scenă alături de Gabriela Firea.


    Simona Halep și Gabriela FireaCaptură Ecran Digi24
Simona Halep și Gabriela FireaCaptură Ecran Digi24

Evenimentul a început cu imnul naționat intonat de Monica Anghel și Marcel Pavel, în aplauzele publicului.


    Marcel Pavel și Monica AnghelFoto Captură Digi24
Marcel Pavel și Monica AnghelFoto Captură Digi24

Gabriela Firea a introdus-o pe Simona Halep în fața publicului, iar apoi Simona a mulțumit oamenilor pentru susținere. Ilie Năstase a fost următoarea persoană publică care a felicitat-o pe Simona Halep și a mărturisit că o apreciază pentru toată munca depusă de-a lungul timpului.

"Sunt foarte mândru de Simona, și eu am trecut prin aceeași situație. Felicit părinții, dacă nu erau ei, Federația o ajuta mai puțin. O felicit că a avut răbdare, iar după răbdare au venit trandafirii, adică victoriile. Așa cum spune și versul din imn, «Deșteptați-vă, români!» Vă mulțumesc foarte mult", a declarat Ilie Năstase. Președintele Federației de tenis, George Cosac a mărturisit că Simona este o adevărată luptătoare.

Simona Halep a mărturisit că trofeul este pentru toată lumea, nu trebuie să se bucure doar ea de el. Este mândră că este româncă și a mărturisit că indiferent că provine dintr-o țară mică, ea este sigură că se poate face performanță oriunde.

“Am vrut să vin special să mă bucur cu voi de acest trofeu. Azi am ajuns în țară și bucuria e chiar mai mare decât pe arena centrală din Paris. Sunt foarte emoționată, nu m-am așteptat niciodată la așa ceva. Așa cum o spun mereu, sunt foarte mândră că sunt româncă. Am zis mereu: chiar dacă provin dintr-o țară mai micuță, se poate face o performanță mare. Peste tot pe unde merg în lume am parte de un public numeros și călduros. La Paris a fost o atmosferă incredibilă. După meci mi s-a spus că nu s-a mai întâlnit așa ceva în istorie, ca imnul să fie intonat și cu versuri. Ați făcut ceva minunat. Acest drum a fost foarte lung. De 20 de ani am început să joc tenis și am avut foarte mulți oameni lângă mine. Vreau să le mulțumesc antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanță, familiei mele, care m-a susținut și ajutat în fiecare zi. Chiar dacă nu avem un sistem foarte dezvoltat în sport, vreau să mulțumesc României. Sper ca acest trofeu să fie începutul unei noi generații de campioni, chiar și în alte sporturi. Sper să avem cât mai multă încredere în noi și să credem că avem 100% putere să facem tot ce ne dorim. Trebuie întâi să visăm. Vă mulțumesc din nou și inima mea este alături de voi”, a spus Simona Halep pe Arena Națională, extrem de emoționată și fericită pentru primirea de care a avut parte.


    Simona Halep a venit cu trofeul de la Roland Garros 2018 pe Arena NationalaFOTO: Dorin Constanda
Simona Halep a venit cu trofeul de la Roland Garros 2018 pe Arena NationalaFOTO: Dorin Constanda

"Mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat un asemenea cadou. A fost cadoul meu, iar Dumnezeu face fapte prin noi, oamenii. Dumnezeu m-a ales pe mine, pe care eu l-am dat poporului român. Vă mulțumec mult", a declarat și Stere Halep, tatăl Simonei Halep. 

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net