Presa internațională la picioarele Simonei: ”Halep este noua regină a tenisului”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Simona Halep a jucat perfect meciul cu Jelena Ostapenko şi a devenit noua regină a clasamentului WTA, scrie cotidianul L'Equipe.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA."Simona Halep a jucat meciul perfect în faţa Jelenei Ostapenko. Emoţia de la final a fost vizibilă. Pentru că românca nu doar a ajuns în finala la Beijing, ci va fi de luni noul număr 1 mondial. Noua regină a clasamentului WTA va trebui să aştepte pentru a-şi cunoaşte adversara din finala de duminică, dintre Caroline Garcia şi Petra Kvitova", a notat L'Equipe.

"A reuşit din a patra încercare. Simona Halep, care a pierdut de trei ori ocazia de a fi lider mondial, i-a luat numărul 1 Garbinei Muguruza. Românca a câştigat cu 6-2, 6-4 în faţa Jelenei Ostapenko în semifinale la Beijing şi a obţinut punctele necesare pentru a deveni a 25-a jucătoare care urcă pe tronul tenisului feminin. Halep devine primul număr 1 mondial după Ilie Năstase şi este a şaptea jucătoare care ajunge pe acest loc fără să câştige un Grand Slam după Kim Clijsters (n.r. - a câştigat ulterior patru), Amelie Mauresmo (n.r. - a câştigat două ulterior), Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki şi Karolina Pliskova. Halep a mai avut de trei ori ocazia de a fi lider mondial, însă acum nu a tremurat şi a dominat-o pe Ostapenko, reuşind să realizeze visul oricărei jucătoare, acela de a deveni numărul 1 mondial", a notat As.

Şi Marca subliniază că domnia Garbinei Muguruza s-a încheiat momentan, după ce Simona Halep a profitat de retragerea sportivei spaniole în primul tur la Beijing şi devine al 25-lea lider WTA.

"Românca a fost aproape de numărul 1 în finală la Roland Garros, în sferturi la Wimbledon şi în finală la Cincinnati, iar acum a fost decisă să nu mai scape şi trenul ăsta. Ea a fost mai calmă ca în alte ocazii în care a fost la un pas de a face istorie, a ştiut să reacţioneze, iar duminică se va afla în faţa celui de-al 17 titlu WTA la 26 de ani", a scris Marca.

Pentru Gazzetta dello Sport, Halep "a zburat în finală şi a devenit numărul 1 WTA". "Succesul în două seturi contra Jelenei Ostapenko valorează extrem de mult. finala de la Beijing, dar mai ales numărul 1 mondial. Pentru a scăpa de Ostapenko, Halep a avut nevoie de 75 de minute şi s-a răzbunat astfel şi pentru finala pierdută la Roland Garros".

"Bucuria Simonei Halep de după meciul cu Jelena Ostapenko a arătat importanţa victoriei de sâmbătă. Românca s-a impus în faţa celei care a învins-o la Roland-Garros, iar de luni, 9 octombrie, va fi oficial noul număr mondial. După trei eşecuri, ea a reuşit să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a tenisului feminin", a scris Le Figaro.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net