Președinte al Asociației Jucăroarelor Profesioniste de Tenis (WTA), Steve Simon s-a referit la problemele cu care se confruntă sportul alb, la incertitudinile ce există înaintea reluării activității în circuitul mondial. Întreruptă în martie, din cauza pandemiei de COVID-19, competiția va fi reluată peste două săptămâni, când este programat turneul de la Palermo la care și-a anunțat participarea și Simona Halep, ocupanta locului 2 mondial.


Într-un interviu pentru „The National”, citat de lequipe.fr, șeful  WTA a declarat: „Nu suntem într-o perioadă normală. Funcționăm într-o lume care este imperfectă acum. Încercăm să găsim o oarecare echitate, oportunități în ciuda acestei situații care nu e deloc ideală”.
Oficialul a recunoscut faptul că nimic nu e sigur în privința  viitorului apropiat: „De acum în două săptămâni vom afla dacă se va putea juca în China, anul acesta. Se speră cu adevărat. Pentru moment, nu se știe. Aș spune că situația este 50 la 50”.  Problema majoră este că există riscul ca în China să nu se mai permită organizarea de competiții internaționale  anul acesta. Or, în contextul anulării turneelor, WTA se va confrunta cu problema pierderii sponsorilor. Ceea ce va antrena și o catastrofă din punct de vedere financiar.  

Loading...