Regină la US Open. Britanica Emma Răducanu a primit un mesaj de la tatăl ei care este român

Ultima actualizare:

    După canadianca Bianca Andreescu, Emma Răducanu e a doua jucătoare cu origini în România ce triumfă la US OpenFoto: Guliver / GettyImages
După canadianca Bianca Andreescu, Emma Răducanu e a doua jucătoare cu origini în România ce triumfă la US OpenFoto: Guliver / GettyImages

Aflată pe locul 150 WTA înaintea întrecerii de la New York, sportiva născută la Toronto, dar stabilită la Londra, cu familia, pe când avea 2 ani, s-a impus cu 6-4, 6-3 în fața canadiencei Leylah Fernandez (19 ani, locul 73 WTA). În urma acestei performanțe, britanica va urca pe locul 23 WTA. Emma Răducanu (18 ani și 10 luni) este prima jucătoare de tenis ce se impune într-un turneu de mare șlem venind din calificări.

A fost pentru prima dată în Era Open, atât la masculin, cât şi la feminin, când în ultimul act al unui turneu de grand slam s-au întâlnit două jucătoare care nu au fost favorite. De asemenea, pentru prima dată din 1999 în finală s-au înfruntat două adolescente. În acel an, americanca Serena Williams (17 ani și 11 luni) o învingea cu 6-3, 7-6/4, tot în finala US Open, pe elveţianca Martina Hingis (18 ani și 11 luni). Comparativ, Răducanu s-a născut la 13 noiembrie 2002 (are 18 ani și 10 luni), iar Fernandez la 6 septembrie 2002 (are 19 ani și 6 zile).După finală, Răducanu a declarat că speră că l-a mulțumit pe tatăl ei, cel care a trimis-o la tenis: ”Am vorbit cu părinţii mei. Mi-aş fi dorit să fie aici pentru a sărbători împreună, dar mă privesc de acasă şi sunt mândri. Tatăl meu mi-a spus: <<Eşti chiar mai puternică decât credea tatăl tău>>. M-a liniştit (zâmbește). Este foarte greu de mulţumit. Astăzi (n.r. - sâmbătă) am reuşit. După joc, am făcut un duş. Am avut aceeaşi rutină ca de obicei. Nici nu ştiu când voi merge acasă. Habar n-am ce o să fac mâine. Încerc să profit de moment. Acum nu este momentul să ne gândim la viitor, să planificăm ceva, să facem orice programare ... Nu ştiu. Şi nu-mi pasă. Profit de viaţă", a spus campioana, care s-a referit și la disputa cu Fernandez: "Din start am ştiut că va fi un joc extrem de dificil. Leylah (Fernandez) a jucat un tenis incredibil. A trebuit să joc la maxim. A fost o luptă mare. Sunt foarte mândră de ce am realizat. Este un vis absolut. Întotdeauna îţi închipui cum te duci să îmbrăţişezi pe toată lumea. Faptul că acest lucru se întâmplă în realitate ... Sunt foarte recunoscătoare tuturor oamenilor care m-au ajutat, echipei mele, LTA (n.r. - Federația Britanică de Tenis), tuturor oamenilor care m-au susţinut în timpul acestei aventuri. A fost într-adevăr un efort de echipă, nu am câştigat de una singură. (...) Cred că cea mai mare realizare a mea este modul în care am reuşit să nu mă gândesc la nimic altceva decât la planul meu de joc. În rest, am lăsat totul deoparte complet pentru a mă concentra asupra a ceea ce trebuia să fac. De asta sunt cea mai mândră. Aceasta este o mare parte din ceea ce mi-a permis să câştig acest titlu”.

Emma Răducanu a fost felicitată de Regina Elisabeta a II-a

La puțin timp după triumful ei, Emma Răducanu a primit mesaje din partea Reginei Elisabeta a II-a şi a premierului britanic Boris Johnson. "Felicitări pentru victoria ta! Este o performanţă extraordinară la o vârstă atât de fragedă şi o dovadă a muncii şi dedicaţiei tale. Nu am nicio îndoială că performanţa ta extraordinară, şi a adversare tale, Leylah Fernandez, vor inspira următoarea generaţie de jucători", i-a transmis Regina. Şi premierul i-a transmis Emmei cât de mândru este de ea: "Ce meci senzaţional! Multe felicitări! Ai dat dovadă de curaj şi talent extraordinar. Suntem foarte mândri de tine".Răducanu va primi 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar Fernandez, 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net