Robin Soderling a vrut să se sinucidă. ”Cel mai mic zgomot mă panica”

Ultima actualizare:

    Robin SoderlingFoto: Guliver/ GettyImages
Robin SoderlingFoto: Guliver/ GettyImages

Suedezul Robin Soderling a fost dublu finalist la Roland Garros, dar a avut mari probleme din cauza anxietății. El a recunoscut că a fost la un pas de sinucidere din cauza temerilor de orice fel și a presiunii pe careo punea singur pe el.

Retras din activitate în 2015, fostul tenismen suedez Robin Soderling a rămas în istorie ca omul care i-a facilitat lui Roger Federer cucerirea singurului titlu de la Roland Garros. În 2009, nordicul l-a eliminat pe Rafael Nadal, fiind primul jucător care a reușit să-l învingă pe spaniol pe zgura pariziană. A pierdut, însă finala în fața lui Federer.

Ajuns la 35 de ani, nordicul a povestit pentru un post de radio suedez, citat de Marca, la ce chin psihic era supus la fiecare turneu și ce coșmar i-a declanșat acel parcurs din 2009 de la Paris. El a mărturisit că după ultimul titlu al carierei, cel de la Baastad, din 2011, a avut cea mai gra criză. „M-am panicat și am început să plâng. Plângeam, plângeam, plângeam. M-am întors la hotel și m-am pus în pat. De fiecare dată când mă gândeam să revin pe drumul cel bun, mă panicam. Pentru prima dată simțeam că, indiferent de cât de mult îmi doream, nu puteam face asta. Nici dacă îmi punea cineva pistolul la cap”, a spus suedezul, care a mărturisit că ”am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid. Orice era mai bine decât să trăiesc în acest infern”.

El a mai declarat pentru postul de radio suedez că anxietatea l-a făcut să se teamă de orice zgomot. ”Am suferit de anxietate în mod constant. M-a măcinat pe dinăuntru. Stăteam într-un apartament și mă uitat în gol. Cel mai mic zgomot mă panica. Când o scrisoare a căzut pe podea m-am speriat foarte tare”, a mai spus suedezul

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net