Roger Federer s-a retras de la Dubai

Ultima actualizare:

    Roger Federer a fost învins în sferturi la DohaFoto: Guliver/ GettyImages
Roger Federer a fost învins în sferturi la DohaFoto: Guliver/ GettyImages

Eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Doha de un jucător cu care până acum doi ani nu petrecea mai mult de o oră pe teren, Roger Federer a decis să se retragă de la turneul care va începe la Dubai, săptămâna viitoare.

Tenismenul Roger Federer, locul 6 ATP, a anunţat că nu va participa la turneul de 500 de puncte de la Dubai, după ce a fost eliminat în sferturi, la Doha. "A fost minunat să revin în circuit, m-am bucurat de fiecare minut jucat din nou în Doha. Îi mulţumesc mult celei mai bune şi loiale echipe care m-a ajutat să ajung aici. Am decis că este mai bine să mă întorc la antrenamente şi, ca urmare, am decis să mă retrag din turneul de la Dubai, de săptămâna viitoare", a scris Federer, pe reţelele sociale.

Jucătorul elveţian, cap de serie numărul 2, l-a învins, miercuri, cu scorul 7-6 (8), 3-6, 7-5, pe britanicul Daniel Evans, locul 28 ATP, în turul al doilea al turneului de 250 de puncte de la Doha. Acesta a fost primul meci jucat de fostul lider ATP după 13 luni. În sferturi, el a fost întrecut, joi, cu scorul de 3-6, 6-1, 7-5, de georgianul Nikoloz Basilaşvili, locul 42 ATP, într-o partidă în care a ratat o minge de meci.

"Am venit de atât de departe încât mă bucur că am putut juca două meciuri de trei seturi. Încă nu sunt sută al sută, văd asta, simt asta. Dar scopul este să fiu sută la sută pentru sezonul de iarbă", a declarat jucătorul care va împlini 40 de ani în august.

Elnu a mai jucat din ianuarie 2020, când a fost eliminat în semifinale, la Australian Open, de sârbul Novak Djokovic. De atunci, a suferit două operații la genunchi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net