Roger Federer, schimb dur de replici cu arbitrul de scaun în timpul meciului cu Marin Cilici

Ultima actualizare:

    Roger Federer, ieșire nervoasă în timpul meciului cu Marin Cilici Sursă foto: Profimedia
Roger Federer, ieșire nervoasă în timpul meciului cu Marin Cilici Sursă foto: Profimedia

Roger Federer, locul 8 ATP, şi-a ieşit din minți după ce a primit un avertisment în timpul meciului cu croatul Marin Cilici, locul 47 ATP, din turul al doilea al French Open şi a avut o discuţie lungă cu arbitrul de scaun.

Elveţianul a câştigat destul de uşor primul set, cu 6-2, apoi şi-a pierdut serviciul şi a fost condus de Cilici pe tot parcursul setului secund. La 1-3, Federer s-a dus să-şi ia prosopul şi să-şi şteară racheta şi a primit un avertisment pentru că a întârziat serviciul adversarului său. Cilici era pregătit să servească, dar fostul lider ATP nu era la primire.

Potrivit lefigaro.fr, considerând că a fost penalizat în mod nedrept, Roger Federer s-a sprijinit cu mâna pe fileu în faţa scaunului arbitrului, şi-a încrucişat picioarele şi a explicat, cu gesturi lămuritoare: "Vin de aici, mă duc acolo, mă întorc. Crezi că sunt lent? Nu m-ai văzut niciodată jucând? El a făcut asta de zece ori în primul set şi nu l-ai oprit".

Federer a continuat apoi agasat. "Asculţi sau vorbeşti? Te-am ascultat până acum, tu mă asculţi? (...) Crezi că a fost deranjat că a durat prea mult, hai să-l întrebăm!" Şi Federer i-a strigat rivalului său: "Am fost prea lent?"

Elveţianul a reluat jocul după minute bune, în aplauzele publicului, dar fără a reuşi să-şi scoată episodul din memorie. La schimbarea terenurilor, supărat în continuare, a vorbit din nou cu arbitrul, care a rămas la părerea sa.

"Este pentru prima dată când un tip serveşte în timp ce eu nu sunt încă acolo şi tu nu ai reacţionat, nu spui nimic...”, a spus Federer, indicând că nu a înţeles că Marin Cilici părea să dea semne de nerăbdare. "M-am gândit că ai înţeles", a răspuns arbitrul. „Te-ai gândit... Te-ai gândit greşit”, a reacţionat imediat favoritul numărul 8.

Roger Federer a pierdut setul secund, 2-6, apoi s-a impus într-un set 3 foarte echilibrat, 7-6 (4). Scăpat de tensiune, elveţianul a defilat în setul al patrulea şi a câştigat meciul cu 6-2, 2-6, 7-6 (4), 6-2, după două ore şi 35 de minute de joc.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net