România - Cehia în Fed Cup: «Războiul» milionarelor

Ultima actualizare:

    Fotografii: AP
Fotografii: AP

Meciul de Fed Cup dintre România şi Cehia se apropie cu paşi repezi. Spectatorii care vor fi prezenţi la Cluj vor urmări la lucru câteva dintre cele mai valoroase jucătoare ale planetei, iar acest lucru e confirmat de conturile lor bancare. Pentru că în tenis rezultatele atrag şi banii.

Chiar dacă Simona Halep este jucătoarea clasată cel mai bine dintre cele care vor fi prezente la Cluj, nu ea are şi cea mai mare avere. Cu „doar” 11.164.135 $ acumulaţi, aceasta este depăşită clar de cehoaica Petra Kvitova. Cele două titluri cucerite la Wimbledon, în 2011 şi 2014, şi-au pus amprenta şi asupra contului bancar, astfel că tenismena clasată pe locul 9 în lume a strâns până acum 20.394.379 $. Adică mai mult decât toate jucătoarele noatre la un loc!

Monica Niculescu, cea pe umerii cărora va cădea greul disputării a trei meciuri – două la simplu şi unul la dublu – a strâns până acum, din tenis, 3.605.603 dolari. Pe locul 4 în acest top inedit, al banilor, e Karolina Pliskova, o jucătoare care a „explodat” în ultimii doi ani şi care a ajuns pe locul 13 în lume. Ea a adunat în acest interval 2.976.293 $.

Dacă la noi celelalte două componente ale lotului (Andreea Mitu şi Raluca Olaru) nu au trecut de milion, lucrurile stau puţin diferit la adversarele noastre. Barbora Strykova, clasată pe locul 41 la simplu, dar care va juca dor la dublu la Cluj, a adunat nu mai puţin de 4.166.425 de dolari. Partida dintre România şi Cehia se va disputa în zilele de 6 şi 7 februarie şi contează pentru primul tur al Grupei Mondiale I a Fed Cup. Meciurile vor fi transmise în direct la Dolce Sport. Tragerea la sorţi va avea loc vineri, dar se ştie că sâmbătă se vor disputa meciurile Halep - Pliskova şi Niculescu - Kvitova. Vineri se va stabili doar ordinea lor. Învingătoarea se va califica în semifinale, unde va întâlni învingătoarea meciului dintre Germania şi Elveţia. Învinsa va juca pentru menţinerea în Grupa Mondială 1 cu una dintre învingătoarele meciurilor din Grupa Mondială 2.


    Fotografii: AP
Fotografii: AP

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net