România îşi află mâine adversara din Fed Cup. Emoţii pentru fetele noastre

Ultima actualizare:

    Naţionala de Fed Cup a României
Naţionala de Fed Cup a României

Deşi se află în grupa a doua mondială, echipa noastră se poate întâlni cu adversare de top, în frunte cu Garbine Muguruza

Tragerea la sorţi a întâlnirilor din sezonul 2018 al Cupei Federaţiei va avea loc miercuri, la Londra. Tenismenele din România au ca obiectiv revenirea în prima grupă mondială, adică în primele opt naţionale din lume.

Cu o Simona Halep care trage să devină numărul 1 în ierarhia WTA şi cu alte trei jucătoare (Cîrstea, Begu şi Niculescu) aflate în preajma locului 50, naţionala de Fed Cup a României e îndreptăţită să spere chiar la câştigarea râvnitului trofeu. Acest lucru s-ar putea întâmpla însă abia în 2019, asta pentru că tricolorele vor avea de depăşit anul viitor Grupa Mondială II. Primul pas va fi făcut mâine, la tragerea la sorţi, acolo unde România e cap de serie, alături de Rusia, Italia şi Ucraina. Astfel, adversara se va alege din urna a doua, în care vor intra Australia, Canada, Slovacia şi Spania.


    Garbine Muguruza
Garbine Muguruza

La prima vedere, doar ibericele ar fi de evitat, în condiţiile în care Spania beneficiază de serviciile Garbinei Muguruza, actuala lideră mondială. De asemenea, e important faptul că un eventual meci cu Spania s-ar disputa în deplasare, asta pentru că ultima întâlnire directă a avut loc la Galaţi, în 2015 (3-2 pentru noi).

Referitor la celelalte trei posibile adversare, România va pleca în postura de mare favorită cu oricare dintre ele. În ordinea valorii, Slovacia e de temut doar prin Dominika Cibulkova, o jucătoare de Top 10, Australia o are pe experimentata Samantha Stosur, în timp ce pentru Canada ar putea reveni oricând în echipă celebra Eugenie Bouchard, care n-a mai jucat în Fed Cup în ultimii doi ani.


    Bianca Andreescu
Bianca Andreescu

În schimb, în lotul canadiencelor se va afla cu siguranţă tânăra Bianca Andreescu (17 ani), o româncă plecată de mică peste Ocean şi care a început să explodeze în tenisul de mare performanţă. Cum ultimul meci România – Canada a avut loc la Montreal, naţionala noastră va avea avantajul terenului propriu. Dacă sorţii vor scoate în calea tricolorelor Australia sau Slovacia, stabilirea ţării organizatoare se va face prin tragere la sorţi.

Dacă va câştiga meciul din primul tur al Grupei Mondiale II (10-11 februarie 2018), România ar urma să joace în luna aprilie 2018 un baraj pentru calificarea în Grupa Mondială I.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net