Florin Segărceanu consideră că echipa de Fed Cup a țării noastre poate obține victoria cu Rusia deși nu e favorită


Căpitanul nejucător al reprezentativei a mărturisit că i-a fost mai ușor să facă echipă în condițiile în care vor absenta Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea.  
Segărceanu a subliniat faptul că România dispune de atât de multe jucătoare cu experienţă internaţională încât ”oarecum în ordinea clasamentului le-am ales pe cele mai bune şi din punctul ăsta de vedere mă bucur foarte mult. Şi constat că atmosfera este foarte bună", a spus căpitanul nejucător, care a adăugat că statutul de non-favorite reprezintă o presiune în minus pentru jucătoarele sale. "Toată lumea îşi doreşte să fie în echipa naţională, iar acum a venit momentul lor şi au ce să arate. Cu ajutorul publicului sunt convins că vor da absolut totul şi noi chiar ne dorim şi sperăm la o victorie". Un mesaj asemănător a transmis Raluca Olaru (locul 47 WTA la dublu). "Eu cred mult în ele şi consider că pot face un rezultat foarte frumos", a spus veterana echipei referindu-se la mai tinerele ei colege Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (166 WTA) şi Jaqueline Cristian (197 WTA), convocate pentru prima dată la un meci de Fed Cup.
Ajunsă în postura de primă rachetă a echipei noastre, Ana Bogdan (90 WTA) a mărturisit că resimte ceva presiune de pe urma noului ei statut, dar a considerat că astfel are o șansă importantă de a se afirma: "Sunt pregătită, m-am antrenat foarte bine şi voi face tot posibilul să fac două meciuri cât mai bune. Ne-am acomodat foarte repede cu terenul, cu mingile, cu lumina, totul este OK", a spus Bogdan.
Faţă de echipa anunțată în 29 ianuarie, Rusia le-a înlocuit pe Svetlanei Kuzneţova (49 WTA) şi Anastasiei Pavliucenkova (33 WTA) cu Ana Blinkova (nr. 54 WTA). Din echipă mai fac parte Ekaterina Alexandrova (locul 28 WTA), Veronika Kudermetova (locul 26 WTA la dublu) și Ana Kalinskaia (109 WTA la simplu și 95 WTA la dublu). Iar căpitanul nejucător Igor Andreev a declarat ieri că meciul se anunță dificil în condițiile în care România va avea de partea ei susținerea publicului. 
Programat în Grupa Mondială și contând pentru calificarea la turneul final al Fed Cup (Budapesta, 14-19 aprilie), meciul România – Rusia se va disputa vineri, 7 februarie, de la ora 16.00, și sâmbătă, 8 februarie, de la 14.00. Echipa noastră nu a mai întâlnit niciodată Rusia, în Fed Cup, însă a disputat două întâlniri cu URSS, în Grupa Mondială, ambele fiind pierdute cu 0-3: la Melbourne, în ”sferturile” ediției 1978, și la Praga, în turul 2 al ediției 1986.  

 
 
Loading...