Ruşine istorică în Cupa Davis? De un sfert de secol n-am fost atât de jos!

Ultima actualizare:

    Andrei Pavel
Andrei Pavel

Echipa de Cupa Davis a României, condusă de căpitanul nejucător Andrei Pavel, întâlneşte în deplasare formaţia Israelului, într-un meci care se va desfăşura la finalul acestei săptămâni şi care va decide retrogradata în cea de-a treia divizie a competiţiei (Grupa II Euro-Africană).

Un eşec împotriva Israelului ar însemna o contraperformanţă istorică pentru România în Cupa Davis. Ultima dată când tricolorii au evoluat în a doua grupă euro-africană se întâmpla în 1993, adică acum un sfert de secol.

Şansele României în confruntarea cu Israel sunt minime, în condiţiile în care cei mai buni jucători (Copil, Tecău şi Mergea) au refuzat convocarea.

În aceste condiţii, România se va baza la simplu pe Dragoş Dima, locul 464 ATP, şi pe Nicolae Frunză, locul 588 în lume. Din lotul deplasat în Israel mai fac parte Vasile Antonescu (433 ATP) şi Bogdan Borza (1.227 ATP).

Primele două partide se joacă vineri, de la ora 12.00. Conform tragerii la sorţi efectuată astăzi, Dragoş Dima îl va întâlni pe Edan Leshem (285 ATP), după care Nicolae Frunză îi va da replica lui Dudi Sela, liderul israelienilor, un jucător clasat pe locul 70 în lume.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net