Să vină și al 16-lea trofeu! Halep joacă mâine și pentru un milion de euro

Ultima actualizare:

    Urcarea pe locul 1 eclipsează finala de mâine, dar nu trebuie minimalizată nici eventuala victorie în China, care i-ar aduce încă o cupă și un milion de euroFoto Click!
Urcarea pe locul 1 eclipsează finala de mâine, dar nu trebuie minimalizată nici eventuala victorie în China, care i-ar aduce încă o cupă și un milion de euroFoto Click!

Simona Halep nu mai joacă ultimul act cu gândul la cea mai înaltă poziție din circuit, iar asta îi poate da două senzații. Una că partida de mâine nu prea mai contează, iar alta că, dimpotrivă, acum e de jucat cu lejeritate și de pus mâna pe bani și trofee.

Open-ul Chinei este la fete un turneu puternic, de categoria Premier Mandatory, recompensat cu 1000 de puncte WTA și un milion de euro. În alte condiții, câștigarea lui ar fi surescitat o emoție extraordinară, dar după performanța de azi e greu să-i mai cerem asta lui Halep. Totuși, românca are în față doar un meci care o desparte de al 16-lea trofeu din carieră și de încă un milion de euro care ar i-ar intra în cont. Sigur, nu va fi ușor în fața învingătoarei meciului dintre Petra Kvitova și Carolina Garcia, dar noul număr 1 WTA n-a obținut nimic fără transpirație până acum. Până la urmă, în lipsa ultimei obsesiii, turneu de mare șlem, care sperăm să se întâmple în 2018, cele din categoria imediat inferioară stau bine în vitrina vilei de la Constanța. Acolo mai sunt deja expuse șase trofee de aceeași valoare, două obținute la arabi, unul în Canada, unul în SUA și două la Madrid. Mai puțin valoroase, dar mai multe ca număr, sunt cele din categoria International și Premier, nu mai puțin de opt câștigate de Halep, începând cu cel de la Nurnberg, din 2013, primul din carieră, și încheind cu cu cel de la București, de anul trecut. La acestea se adaugă un Turneul al Campioanelor, dar de categoria a doua, jucat în Bulgaria, în 2013, în fața jucătoarelor din afara Top 10. Pe ani, cele mai multe turnee le-a câștigat în 2013, nu mai puțin de șase, urmate de două în 2014, trei în 2015, trei în 2016 și unul în 2017.

A pierdut 11 finale până acum

Din punct de vedere al suprafeței, cel mai bine s-a simțit pe hard, unde s-a impus de opt ori, apoi pe zgură, unde a câștigat șase titluri. Pe iarbă a câștigat doar un trofeu, în Olanda. Dacă nu va reuși să câștige meciul de duminică, pentru Simona Halep va fi a 12-a finală pierdută la profesioniști. Prima a fost în fața Ivetei Benesova, în 2010, la un turneu din Maroc, iar ultima la Cincinnati, în luna august, în fața celei pe care tocmai a detronat-o din fotoliul de lider mondial, Garbine Muguruza. Din cele 11 înfrângeri în ultimul act, doar două au fost la turnee de mare șlem, ambele la Roland Garros, în 2014 și 2017, când s-a înclinat la Maria Șarapova și la Jelena Ostapenko, victima de ieri! Toate aceste 27 de finale jucate până la vârsta de 26 de ani i-au permis Simonei Halep să adune peste 20 de milioane de euro doar din câștigurile din tenis. Românca a mai ridicat până acum un singur trofeu deasupra capului pe pământ chinezesc, la Shenzhen, în 2015.

Trofeele Simonei Halep:

An Turneu Categorie Suprafață

2013 Nuremberg, International, Zgură

2013 Rosmalen, International, Iarbă

2013 Budapesta, International, Zgură

2013 Connecticut, Premier, Hard

2013 Moscova, Premier, Hard

2013 WTA Champions 2, Elite, Hard

2014 Qatar, Premier 5, Hard

2014 București, International, Zgură

2015 Shenzhen, Premier 5, Hard

2015 Dubai, Premier 5, Hard

2015 Indian Wells, Premier M, Hard

2016 Madrid, Premier M, Zgură

2016 București, International, Zgură

2016 Canada, Premier 5, Hard

2017 Madrid, Premier M, Zgură


    Simona Halep, cu trofeul cucerit la Madrid, ultimul dinaintea celui de mâine, sperăm noiFoto: Doartenis.ro
Simona Halep, cu trofeul cucerit la Madrid, ultimul dinaintea celui de mâine, sperăm noiFoto: Doartenis.ro
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net