Șansă ratată de Sorana Cîrstea la Australian Open 2020

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea se află pe locul 70 în clasamentul WTA la ziFoto: EPA-EFE
Sorana Cîrstea se află pe locul 70 în clasamentul WTA la ziFoto: EPA-EFE

Sorana Cîrstea a pierdut (6-4, 3-6, 5-7) meciul cu Cori Gauff deși a avut 3-0 în setul decisiv

Aflată la cea de-a 13-a prezență pe tabloul principal al probei de simplu de la Australian Open, românca a părăsit întrecerea în turul 2, așa cum i s-a mai întâmplat în 2010, 2011 și 2018. În fața unei americance de 15 ani, Sorana a concretizat plusul de experiență în primul set, pe care l-a câștigat grație unui break reușit la 3-3. În actul următor, Gauff a punctat pe serviciul româncei, iar apoi și-a conservat avantajul luat. Pentru ca în ”decisiv”, Cîrstea să cedeze deși a condus cu 3-0 și a avut 30-0 pe serviciul advers... Gauff a revenit în forță cu break-uri izbutite în ghemurile cu numărul 5 și 11, impunându-se după mai bine de două ore de joc. "Am încercat să rămân calmă, pozitivă. La 0-3 în decisiv, am decis să fiu mai agresivă. Nu mi-am pierdut speranța că pot reveni și câștiga", a spus jucătoarea ce participă pentru prima dată la turneul de grand slam de la Melbourne.   În turul 3, Cori o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka (4 WTA şi cap de serie numărul 3), deţinătoarea trofeului depășind-o cu 6-2, 6-4, pe chinezoaica Saisai Zheng (42 WTA). Pentru accederea în turul 2, Sorana Cîrstea va încasa 128.000 de dolari ausralieni (87.500 de dolari americani) şi 70 de puncte WTA.

Monica Niculescu și Horia Tecău, în turul 2

Alături de japoneza Misaki Doi, Monica Niculescu a câștigat (6-7/5, 6-4, 6-2) meciul cu cuplul Anna Kalinskaia (Rusia) / Iulia Putinţeva (Kazahstan), calificându-se în turul al doilea al Australian Open. În aceeași fază a competiției au ajuns  Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (Olanda), care au câștigat  (6-1, 3-6, 6-2) meciul cu perechea Dominic Inglot (Marea Britanie) / Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan).

Serena Williams, victorie în 78 de minute

Aflată pe locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8, Serena Williams a învins-o cu 6-2, 6-3, pe Tamara Zidansek din Slovenia, locul 70 WTA, în turul al doilea al Australian Open. Americanca s-a impus după un meci care a durat o oră şi 18 minute. Ea o va înfrunta în turul 3 pe chinezoaica Qiang Wang, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 27.

Simona Halep joacă mâine, la ora 10.00

Fost lider mondial, Simona Halep (3 WTA şi cap de serie numărul 4) va evolua, mâine, după ora 10.00, cu britanica Harriet Dart (173 WTA), jucătoare venită din calificări. Contând pentru turul 2 de la Australian Open, acest meci este cel dintâi din sesiunea de seară, de la ora locală 19.00, pe principala arenă de la Melbourne Park, cea care poartă numele lui Rod Laver. În această noapte vor evolua alte trei românce, la dublu: Irina Bara / Ekaterina Alexandrova (Rusia) - Kaitlyn Christian (SUA) / Alexa Guarachi (Chile), Irina Begu / Kristyna Pliskova (Cehia) - Desirae Krawczyk / Jessica Pegula (SUA) și Raluca Olaru / Dalila Jakupovici (Slovenia) - Timea Babos (Ungaria) / Kristina Mladenovic (Franţa).

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net