În contextul pandemiei de COVID-19, călătoriile de pe un continent pe altul au devenit tot mai complicate. Dacă nu chiar imposibile. Așa se explica faptul că mulți jucători și jucătoare din Europa au anunțat că nu vor participa la US Open (31 august - 13 septembrie). Iar deunăzi, și Kiki Bertens a fost inclusă pe această listă, alături de Simona Halep și Elina Svitolina.


Este valabilă, însă, și reciproca. În sensul că și celor de pe alte continente le va fi greu să joace la turneele din Europa. Antrenor al Serenei Williams, Patrick Mouratoglou lasă de înțeles că Serena Williams nu va participa la Roland Garros. „Programul este nebun. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar unii jucători vor fi mai pregătiţi decât alţii. Pare imposibil.Mai ales schimbarea continentelor, schimbarea suprafeţei. Cu totul atât de compact. Ceea ce face situaţia şi mai nebună sunt restricţiile de călătorie şi carantina. Cum poţi face asta? Dacă nu există o regulă internaţională care să spună că dacă eşti un sportiv de vârf, oriunde te duci, nu există nicio carantină, nu văd cum poate funcţiona. Cred că jucătorii trebuie să aleagă practic. Rămâi în Europa sau mergi în America? Trebuie să aflăm dacă va exista o carantină la întoarcerea în Europa din America. Dacă există, practic trebuie să alegeţi între SUA sau sezonul de zgură din Europa. Eşti un profesionist şi trebuie să joci, dar pe termen scurt sportivii trebuie să aleagă între SUA şi Europa", a declarat Mouratoglou, pentru Tennis365.
Întrerupt la mijlocul lunii martie de pandemia de COVID-19, circuitul feminin se va relua la 3 august, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA Internaţional. US Open se va disputa conform programării iniţiale, între 31 august și 13 septembrie. Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, programat iniţial între 24 mai şi 7 iunie, a fost amânat pentru 20 septembrie - 4 octombrie. Pe de altă parte, turneul de la Wimbledon, al treilea de mare șlem al anului, și-a anulat ediția pe 2020.

 
 
Loading...