Serena Williams nu este cap de serie la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Victorioasă în 2002, 2013 și 2015, Serena Williams vizează al 4-lea titlu la Roland GarrosFoto: EPA
Victorioasă în 2002, 2013 și 2015, Serena Williams vizează al 4-lea titlu la Roland GarrosFoto: EPA

Mai multe jucătoare, printre care și Simona Halep, au declarat că Serena Williams merita să participe din postura de favorită la turneul parizian. Regulile s-ar putea schimba din 2019.

Aflată pe locul 453 în ierarhia mondială, Serena Williams (36 de ani) nu va avea cel mai ușor traseu la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros, care începe duminică. Devenită mamă anul trecut, fostul lider mondial a revenit în circuit la Indian Wells, în primăvară, când a pierdut în turul 3, iar apoi a fost eliminată în prima manșă la Miami și a renunțat să mai participe la Madrid. Cu un asemenea bilanț și respectând regulile, organizatorii Internaționalelor Franței nu au făcut nicio excepție. ”Și în acest an, capii de serie vor fi determinați după clasamentul WTA”, a precizat Federația Franceză de Tenis într-un comunicat.   Mai multe jucătoare, inclusiv Simona Halep, au declarat că Serena ar fi meritat să fie cap de serie. ”A reveni fizic, emoțional, totul cere un mare efort. Mi-ar plăcea ca această regulă să fie schimbată”, a declarat Maria Sharapova. Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a aprobat decizia și a menționat că sportivele s-au opus, în trecut, schimbării acestei reguli în cazul celor care devin mame și se întorc pe teren. O modificare este, însă, posibilă în viitor. Chiar din 2019.

Și Cahill e de partea Serenei

Antrenor al Simonei Halep, favorita numărul 1 la Roland Garros, Darren Cahill a fost și el de partea americancei. De fapt, australianul a spus că una e să te întorci pe teren după o accidentare și altceva să o faci după ce ai devenit mamă. Paradoxal, neincluderea Serenei printre favorite nu o dezavantajează doar pe ea ci și pe celelalte pretendente la titlu. Fosta mare campioană a tenisului Chris Evert a declarat că și Simona Halep ar putea avea de pierdut dacă, prin tragere la sorți, ar urma să o înfrunte pe Williams în primul tur.   Promotori ai unor reguli diferite, organizatorii turneului de la Wimbledon, din iulie, au lăsat să se înteleagă că Serena va fi principala favorită.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net