Serena Williams, primul trofeu cucerit ca mamă

Ultima actualizare:

    Serena Williams, cu cele două trofee ale sale: fiica, Alexis Olympia, și trofeul de la AucklandFOTO: EPA
Serena Williams, cu cele două trofee ale sale: fiica, Alexis Olympia, și trofeul de la AucklandFOTO: EPA

Serena Williams a devenit campioană la Auckland și a avut toate motivele să fie fericită: a câștigat, din a șasea încercare, primul trofeu în circuitul WTA de când a devenit mamă.

Principala favorită a turneului WTA de la Auckland, Serena Williams, ocupanta locului 10 WTA, a învins-o în finală, cu scorul de 6-3, 6-4, pe compatrioata ei Jessica Pegulla. Finala a durat o oră şi 36 de minute.

Acesta este unul dintre cele mai importante trofee pentru Serena pentru că este primul cucerit din postura de mamă. Ea a născut o fetiță, Alexis Olympia, la 1 septembrie 2017, după care a revenit în competiţii în martie 2018. De atunci, jucătoarea în vârstă de 38 de ani a mai jucat cinci finale, dintre care patru de Grand Slam, dar le-a pierdut pe toate. Dintre acestea două au fost la Wimbledon și două la US Open. În plus a mai jucat și pentru titlul turneului Roges Cup de anul trecut, care a avut loc la Toronto.

Serena Williams câştigase ultima dată un trofeu în ianuarie 2017, la Australian Open. Atunci era deja însărcinată, însă nu a anunțat decât după aceea, și a devenit prima jucătoare din istorie care a cucerit un titlu de Grand Slam fiind gravidă. Clasată pe locul 10 în clasamentul WTA înaintea startului turneului WTA de la Auckland 2020, Serena Williams a acumulat punctele necesare pentru a face un salt de un loc în ierarhia mondială care va fi publicată luni. Ea va face schimb de locuri cu olandeza Kiki Bertens, care a coborât pe 10 după ce a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Brisbane.

De-a lungul carierei ei de peste 20 de ani, Serena Williams a cucerit 73 de titluri la simplu, dintre care 23 de Grand Slam, fiind liderul categoriei în Era Open. Ea mai are nevoie de două trofee de Mare Șlem pentru a deveni liderul absolut al câștigătoarelor indiferent de era în care au jucat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net