Simona Halep, adversare dificile la Toronto

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: EPA
Simona HalepFoto: EPA

Oprită de căldură în sferturile de finală ale turneului de la Washington, Simona Halep se află în faţa unei noi provocări. Ea va participa săptămâna viitoare la Toronto la Rogers Cup, competiţie de nivel Premier la care este deţinătoarea titlului.

Halep, singura jucătoare din România  prezentă pe tabloul principal de la Toronto, este cap de serie numărul 2 la întrecerea canadiană şi are primul tur liber. În faza secundă, ea va juca împotriva învingătoarei meciului dintre croata Mirjana Lucic-Baroni, locul 30 WTA, şi americanca Madison Keys, locul 21 WTA. Apoi, dacă s-ar respecta calculul hârtiei, Simona ar juca în optimi contra favoritei 13, Kristina Mladenovic. În sferturi ar veni rândul Svetlanei Kuznetsova sau al Jelenei Ostapenko – amintirea de coşmar de la Roland Garros -, în vreme ce în semifinale ar urma să joace cu Garbine Muguruza sau Elina Svitolina. Finala s-ar disputa, desigur, împotriva liderului mondial, Karolina Pliskova.

În această săptămână, Simona a jucat la Washington, acolo unde, aşa cum spuneam, a fost eliminată în sferturi. De fapt, ea s-a retras de pe teren în setul decisiv al meciului cu Makarova, deoarece nu se simţea deloc bine din cauza căldurii: ”Mă durea capul şi îmi era puţin rău, astfel că era mai bine să mă opresc”, a declarat jucătoarea noastră după partidă. 

Patru românce în calificări


    Irina Begu
Irina Begu

Patru românce sunt prezente în calificările turneului de la Toronto. Ana Bogdan o întâlneşte pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, care i-a luat locul Monicăi Niculescu, retrasă de pe tablou. A doua favorită a acestei faze, Irina Begu va juca împotriva japonezei Miyu Kato. Sorana Cîrstea, cap de serie 7, o întâlneşte pe canadianca Aleksandra Wozniak, în vreme ce Patricia Ţig se va întâlni cu rusoaica Natalia Vihlianţeva, favorită 13.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net