Campioană la Wimbledon, Simona Halep a anunțat că în ianuarie 2020 va participa la turneul de la Adelaide, orașul natal al lui Darren Cahill


Programată în capitala Australiei Meridionale, întrecerea o înlocuiește pe aceea din Sydney. Se reia practice turneul organizat la Adelaide între 1953 și 1988, la feminin, respective între 1972 și 2008, la masculine.
Vestea includerii acestui turneu în calendarul WTA a făcut-o pe Simona Halep să declare: "Când am auzit prima dată de acest turneu, am spus că o să merg sigur să joc. Vreau să mă întorc la Adelaide deoarece îmi place foarte mult. Am numai amintiri extraordinare despre timpul petrecut acolo. Oamenii sunt foarte relaxaţi şi te poţi simţi şi tu la fel", a declarat campioana, care, după victoria de la Wimbledon, a primit un mesaj de felicitare din partea echipei de fotbal australian din orașul aflat în sudul țării-continent. "Imense felicitări pentru ambasadoarea clubului nostru, Simona Halep, pentru victoria ta de la Wimbledon! Familia ta de la Port Adelaide nu poate fi mai mândră de atât", au scris australienii. Un mesaj deloc întâmplător, Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei, fiind un apropiat al echipei din orașul său natal. 

Virginia Ruzici, trofeu la dublu în 1979

Un alt motiv pentru care Halep va juca la Adelaide ar fi și că acolo a disputat o finală Virginia Ruzici, manegerul său. S-a întâmplat în 16 decembrie 1979, la ediția cu numărul 27. Favorită cu numărul 2 atunci, românca a fost nevoită să abandoneze în setul 2 (5-7, 2-2) al meciului cu cehoslovaca Hana Mandlikova. Alături de aceeași jucătoare, Ruzici a câștigat atunci trofeul la dublu după 2-6, 6-4, 6-4 cu Sue Barker (Marea Britanie) și Pam Shriver (SUA).
Turneul de la Adelaide se va desfășura între 12 şi 18 ianuarie 2020 şi va avea premii de două milioane de dolari australieni (1,36 milioane de dolari americani).

 
 
Loading...