Simona Halep: ”Am crezut că cei 12.000 de spectatori sunt cu mine”

Ultima actualizare:

    Simona Halep și-a impus jocul în fața americancei Cori GauffFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep și-a impus jocul în fața americancei Cori GauffFoto: Guliver / GettyImages

Victorioasă (6-3, 6-3) în partida cu Cori Gauff (SUA), în optimile de finală ale ediției 2019 a turneului de la Wimbledon, Simona Halep a declarat că atmosfera pozitivă făcută de cei 12.000 de spectatori a ajutat-o.

Simona Halep a fost mulțumită în meciul cu Goff îndeosebi de tactica pe care a avut-o. ”Am jucat inteligent. Am jucat ceea ce trebuia să joc contra ei. De aceea am și câștigat în două seturi”, a spus campioana, care s-a referit și la un moment mai delicat din meci atunci când a salvat două mingi de break într-un ghem în care a făcut trei duble greșeli: ”E adevărat. La început de meci am servit destul de slab. Pe sfârșitul meciului am început să simt ritmul din nou. Și m-a ajutat. Am jucat foarte bine în ultimul ghem. Cred că din cauza tensiunii, a stresului n-am reușit să simt serviciul foarte bine. Mâine va fi o nouă zi și sunt convinsă că o să fie mult mai bine. Cred că experiența a jucat un rol important astăzi. Am jucat mai mult pe dreapta ei. Știam că e mai solidă pe rever și am evitat să joc acolo, dar nu în totalitate. Am mixat foarte bine. Și am și returnat bine. Per total, jocul meu a fost inteligent și destul de puternic astăzi”. Referitor la ceea ce ar mai putea fi îmbunătățit în jocul ei, la acest turneu, Simona a răspuns: ”E greu să îngrășăm... de Crăciun. Nu o să schimb nimic pentru mâine. O să merg pe ceea ce simt. M-am simțit bine turneul acesta. Am jucat bine. Încrederea mea este mare. Ce a spus Darren este adevărat, dar noi am început de mult să le lucrăm. El a venit cu ideea să schimb puțin jocul meu. Să progresez la anumite chestii. Am lucrat foarte mult cu el scurtele. Chiar venirea la fileu. N-am avut cum să le fac direct anul trecut. Am avut nevoie de timp și acum, încet, încet, încep să mă simt mai în siguranță cu aceste procedee. Ar fi un mare plus pe viitor dacă aș putea să îmbunătățesc aceste chestii”. Campioana noastră s-a referit și la ambianța de la meciul cu Gauff, precum și la faptul că o mare parte din cei 12.000 de spectatori au încurajat-o pe americancă, îndeosebi în prima parte a partidei: ”Eu am crezut că sunt cu mine. Și nu glumesc. Am simțit o energie pozitivă chiar dacă au aplaudat-o mai mult pe ea. Este normal. O tânără de 15 ani să joace turul 4 este ceva extraordinar. Pentru mine atmosfera din arenă a fost bună. N-am simțit nimic negativ”.

Spune că nu va mai repeta greșelile din finala cu Ostapenko de la Paris 2017

Fostul lider mondial s-a referit și la faptul că după finala Roland Garros din 2017, pierdută cu Ostapenko, a reușit mai mereu să se impună în fața jucătoarelor mai tinere, îndeosebi la turneele de Mare Șlem: ”E greu să compar. După ce am condus cu set și 3-1, Ostapenko a jucat un tenis extraordinar. N-a mai greșit. A lovit foarte puternic. Și nu prea am avut ce să fac. Dar acum nici nu mă mai gândesc la meciul acela. A fost o experiență bună chiar dacă a fost dureroasă. Am învățat din greșelile pe care le-am făcut în meciul acela și acum încerc să mă concentrez doar pe mine. Nu pe adversar”. 

Declarația lui Matts Wilander îi dă încredere

Simona a comentat și cele spuse de Matts Wilander după partida cu Azarenka. Și anume că o vede pe româncă cel puțin în semifinale și că prin jocul ei le face pe adversare să intre în panică. ”E o declarație frumoasă. Și îi mulțumesc! Îmi dă încredere. Eu sunt destul de stăpână pe mine, pe jocul meu. Și știu ceea ce pot și trebuie să fac în timpul meciurilor. Uneori nu se poate fiindcă sunt și eu om. Nu simți tot timpul perfect totul. Acum sunt într-o poziție foarte bună. Mă bucur de joc. Sunt relaxată și încerc să nu cedez niciun punct. Ceea ce am și făcut săptămâna asta. Mă rog, zece zile cât am jucat aici. Și încerc să nu mă gândesc la rezultat sau la ceea ce aș putea să fac la acest turneu. Ci o iau zi după zi, meci cu meci”. Legat de meciul cu Shuai Zhang (China, 50 WTA), programat marți, 9 iulie, de la 15.00 (ora României), în sferturile de finală, Simona a declarat: ”Este o jucătoare solidă, puternică. Lovește mingea destul de bine. Va trebui să joc ceea ce nu-i place. Mă voi gândi la tactică. Și dacă mă simt bine pe teren consider că am o șansă bună”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net