Simona Halep a câștigat duelul româncelor de la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Simona Halep la WimbledonFOTO: EPA
Simona Halep la WimbledonFOTO: EPA

Sub privirile lui Ion Țiriac, Simona Halep a reușit se califice în turul al treilea de la Wimbledon. Fostul lider mondial a eliminat-o pe Mihaela Buzărnescu, dar va avea o sarcină foarte grea în continuare.

Toată lumea a așteptat cu interes meciul dintre Simona Halep și Mihaela Buzărnescu. A fost prima confruntare dintre cele două în circuitul WTA și s-a ridicat la înălțimea unei confruntări de Grand Slam. S-a impus Simona Halep cu scorul de 6-3, 4-6, 6-2, dar numai datorită experienței mai mari. Meciul a fot urmărit din tribună de Ion Țiriac, managerul din umbră al Simonei și, de curând, noul președinte al Federației Române de Tenis. Din locul său de undeva de la peluză, fără să fie însoțit de vreun bodyguard, omul de afaceri a urmărit tăcut partida și nu s-a sfiit să-și arate nemulțumirea de unele ratări din setul secund ale actualului număr 7 mondial. De altfel, fostul Davis Cup-man român pare să fie principalul sfătuitor al Simonei la acest turneu, Halep nesfiindu-se să se uite spre el de mai multe ori în timpul partidei. Mai mult, după mingea care a dus scorul la 3-0 pentru ea în setul decisive, ea s-a uitat spre Țiriac iar acesta i-a făcut semn cu brațele la modul ”Așa trebuie! Așa da!”.

Disputat pe terenul numărul 2, care este exact în calea avioanelor ce fac un zgomot uneori infernal, meciul dintre cele două românce a fost întrerupt pentru aproximativ cinci minute în setul secund, la scorul de 4-2 pentru Mihaela, deoarece cuiva din tribună i s-a făcut rău din cauza soarelui dogoritor. Din fericire, totul s-a încheiat cu bine, spectatorul părăsind pe picioarele lui tribuna.

În turul următor, mâine, Simona Halep va avea un meci foarte dificil, contra belarusei Viktoria Azarenka. Aceasta pare într-o formă de invidiat și a învins-o în turul precedent 6-2, 6-0, pe australianca Ajla Tomljanovic. Ex-sovietica a fost condusă cu 2-0, apoi a luat 12 ghemuri la rând, impunându-se în 63 de minute. De-a lungul timpului, Halep și Azarenka s-au întâlnit de patru ori, scorul întâlnirilor directe fiind de 2-2. Partea bună este că românca a câştigat ultimele două partide, una pe iarbă, în 2017, în optimi, la Wimbledon, scor 7-6, 6-2, şi una pe hard, în 2015, în sferturi, la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net