Simona Halep, dărâmată după Fed Cup: ”Emoțional, sunt destul de stoarsă”

Ultima actualizare:

    Simona Halep a căzut în meciul cu Garcia, din Fed CupFOTO: Sportpictures.eu
Simona Halep a căzut în meciul cu Garcia, din Fed CupFOTO: Sportpictures.eu

Simona Halep urma să joace în această săptămână la turneul de la Stuttgart, acolo unde era desemnată cap de serie numărul 2. Din păcate, ea s-a retras ieri, invocând o accidentare la șoldul stâng căpătată după ce a alunecat în meciul de Fed Cup cu Caroline Garcia. Retragerea îi pune în pericol poziția a doua în clasamentul mondial.

Pentru Simona Halep, turneul de la Stuttgart nu înseamna doar startul sezonului de zgură în WTA, dar și și șansa de a lupta pentru revenirea pe primul loc în clasamentul mondial. Odată cu retragerea din competiție, această oportunitate a dispărut și este foarte greu de crezut că va mai reveni în viitorul apropiat, având în vedere că, în afara unui sfert de finală la Madrid, românca mai are de apărat o finală la Roma și un titlu la Roland Garros. În aceste condiții, în loc să lupte în această săptămână pentru primul loc, ea va tremura acum și pentru păstrarea poziției a doua. Concret, ea poate fi depășită de cehoaica Petra Kvitova. Aceasta are nevoie de o singură victorie la Stuttgart, împotriva învingătoarei meciului dintre Cibulkova și Minnen, pentru a o depăși pe jucătoarea noastră.

Simona Halep: ”Vreau să fac tot ce pot să mă recuperez”

Chiar dacă nu joacă la Stuttgart, jucătoarea noastră a ajuns luni în orașul german, participând la petrecerea jucătoarelor și susținînd, ieri, o conferință de presă. Ea a vorbit cu corespondentul DigiSport despre motivele retragerii și despre cum se simte după eliminarea României în semifinalele Fed Cup.

”Motivul retragerii este o mică accidentare la şold, pentru că am căzut în meciul cu Garcia şi am avut mici probleme după şi încă am. Emoţional, sunt destul de stoarsă pentru că mi-am dorit foarte mult să câştige echipa de FedCup, dar nu s-a putut şi am fost foarte dezamăgită şi foarte tristă după. Am câteva zile de pauză şi aş vrea să fac tot ce pot ca să mă recuperez, vin câteva turnee importante, dar nu o să pun presiune pe mine, o să merg acolo şi o să dau tot ce pot. Sunt încrezătoare, pentru că am avut meciuri bune la FedCup”, a declarat la DigiSport Simona Halep. În ceea ce privește weekend-ul de Fed Cup recent încheiat, Simona a spus: ”Nu consider că am fost singură, fiecare îşi gestionează emoţiile în felul propriu şi cred că fetele au dat şi ele tot ce au avut mai bun, nu a fost să fie şi mi-e greu să comentez în numele echipei, ce ştiu şi ce pot să vă spun este că mi-am dorit foarte mult să fac acest lucru, iar toate decizii care au fost luate, de cum să jucăm, au fost ale căpitanului, nu am decis eu nimic. Dar atât s-a putut. Dureri au fost, cel mai mult am simţit între meciuri, pentru că s-a răcit corpul şi am simţit mai puternic durerea, dar după aceea am uitat, am intrat în febra meciului şi nu mi-a mai păsat de ce mă doare. Dar la un moment dat obosisem şi cred că s-a văzut şi în joc. Am dat tot ce am avut mai bun ca să câştig, a fost visul meu să mergem mai departe, să jucăm o finală de FedCup, dar nu s-a putut, motivele şi le ştie fiecare, îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult la dublu ca să câştigăm meciul, dar per total sunt mulţumită de ceea ce am făcut acolo", a afirmat fostul lider mondial.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net