Simona Halep a debutat cu victorie la Gippsland Trophy

Ultima actualizare:

    Simona Halep a dominat tactic confruntarea cu Anastasia PotapovaFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a dominat tactic confruntarea cu Anastasia PotapovaFoto: Guliver / GettyImages

Favorită cu numărul 1 la Gippsland Trophy, Simona Halep (2 WTA) s-a impus cu 6-4, 6-4 în fața rusoaicei Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA). Românca a promovat astfel în turul 3 al turneului de categorie WTA 500 ce se desfășoară la Melbourne, în Australia.

După 3 ghemuri în care combatantele s-au impus pe serviciul advers, Halep a izbutit să se desprindă (3-1) și să câștige primul set. În al doilea, Potapova a izbutit prima break-ul (1-3), însă românca a revenit, a egalat (3-3), a făcut break la 4 și a pus capăt disputei (6-4) după o oră și 22 de minute. 

La puține momente după meci, Halep a declarat chiar pe teren: "E frumos să fiu din nou aici. Este un start bun. Aveam nevoie de această victorie pentru că nu am jucat un meci oficial din octombrie şi a trecut mult timp. Am vrut să simt terenul, să simt jocul. Știam că va fi un meci dificil. Ea loveşte foarte puternic mingea şi nu a fost uşor, dar am încercat să dau tot ce am mai bun ca să mă calific. Am simţit că terenul şi mingile sunt puţin mai rapide. Întotdeauna este greu să joci împotriva jucătoarelor care lovesc puternic mingea. Toate terenurile par mai rapide când joci împotriva lor. A fost o frumoasă atmosferă. Este foarte frumos să văd din nou spectatori că ne încurajează. Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit. Mi-au lipsit spectatorii anul trecut şi este frumos să vezi fani întorşi în tribune".Halep o va înfrunta în optimile de finală pe învingătoarea disputei dintre Laura Siegemund (51 WTA / Germania) și Destanee Aiava (218 WTA / Australia). Nemțoaica a întrecut-o (7-5, 6-4) în faza precedentă pe Monica Niculescu (147 WTA), intrată pe tabloul principal ca rezervă. Jucătoarea de la antipozi, în schimb, este beneficiara unui wild card.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net