Simona Halep a decis: nu va juca la US Open 2020

Ultima actualizare:

    Simona Halep va lipsi de la US Open pentru prima dată în ultimii 10 aniFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep va lipsi de la US Open pentru prima dată în ultimii 10 aniFoto: Guliver/ GettyImages

Simona Halep a făcut anunțul pe care îl bănuiau majoritatea iubitorilor tenisului: nu va juca la US Open, turneul de Grand Slam programat în perioada 31 august - 13 septembrie, la New York.

Proaspăta campioană de la Praga le-a comunicat fanilor că nu va juca la US Open printr-un anunț făcut pe rețelele sociale. ”După ce am cântărit toţi factorii implicaţi şi cu circumstanţele excepţionale în care trăim, am decis că nu voi călători în New York pentru a juca la US Open. Întotdeauna am spus că îmi voi pune sănătatea în centrul deciziei mele şi de aceea prefer să rămân şi să mă antrenez în Europa. Ştiu că USTA şi WTA au lucrat neobosit pentru a organiza un eveniment sigur şi le doresc tuturor acolo un turneu de success”, a fost declarația Simonei.

Astfel, Halep, care a duminică a cucerit al 21-lea titlu din carieră, se alătură unei lungi liste de jucătoare cunsocute care au declinat participarea la Grand Slam-ul american. Practic, trei dintre semifinalistele ediției trecute au declinat participarea la US Open: elveţianca Belina Bencic, canadianca Bianca Andreescu - campioana en titre - şi ucraineanca Elena Svitolina. În plus, vor mai lipsi alte nume mari, printre care liderul WTA, australianca Ashleigh Barty, olandeza Kiki Bertens sau rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Totuși, la New York vom avea prezențe românești. Sorana Cîrstea și Horia Tecău nu doar că au anunțat că vor juca peste Ocean, dar au și ajuns acolo și au început antrenamentele. US Open este precedat, săptămâna viitoare, de turneul de la Cincinnati, care va avea loc pe terenurile de la New York, așa că majoritatea celor care vor participa la Grand Slam vor juca și acolo.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net