Simona Halep deschide balul la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a antrenat azi, la Wimbledon, sub ochii lui Darren Cahill și ai Virginiei RuziciFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep s-a antrenat azi, la Wimbledon, sub ochii lui Darren Cahill și ai Virginiei RuziciFoto: Guliver / GettyImages

Simona Halep va juca mâine, la 15.00, pe Terenul nr. 1 de la Wimbledon, cu Aliaksandra Sasnovici. Cap de serie numărul 7, românca va evolua la aceeași oră cu deținătorul trofeului la masculin, Novak Djokovic, care îl înfruntă pe Philipp Kohlschreiber, pe ”Central”.

Meciul dintre Simona Halep și Aliaksandra Sasnovici (Belarus, locul 37 WTA) va intra în istorie, fiind cel dintâi pe Terenul nr. 1 de la All England Lawn Tennis and Croquet Club după montarea acolo a acoperișului retractabil. Altfel spus, această întâlnire nu poate fi întreruptă de ploaie. Ceea ce nu ar fi fost cazul, oricum, vremea fiind frumoasă la Londra și chiar caniculară în week-end-ul acesta. Simona pornește favorită în partida de mâine. Iar site-ul Tennis World USA o vede chiar printre pretendentele la câștigarea trofeului. Cert e că dacă o va învinge pe Sasnovici, cu care nu s-a mai confruntat până acum în circuitul mondial, Halep s-ar putea întâlni cu Mihaela Buzărnescu în turul 2. Bucureșteanca va evolua tot mâine, cam la aceeași oră 15.00, pe terenul cu numărul 6, în compania americancei Jessica Pegula, aflată pe locul 74 WTA. Și în acest caz va fi vorba despre o confruntare în premieră. 

Tie-break în decisiv, la 12-12

Ceva mai târziu (în jurul orei 17.00, ora României) va evolua Marius Copil, singurul reprezentant al nostru pe tabloul de simplu. Aflat pe poziția a 84-a ATP, arădeanul îl va înfrunta, tot pentru prima oară, pe argentinianul Guido Pella (26 ATP). Disputa e programată pe terenul numărul 17, în vecinătatea celui care a găzduit cea mai lungă dispută din istoria turneului de la Wimbledon: Nicolas Mahut - John Isner 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 68-70 în 2010. Repetarea ei nu va mai fi posibilă, organizatorii întrecerii londoneze anunțând că din acest an se va recurge la tie-break în setul decisiv atunci când va fi 12-12.  

Meciurile românilor (mâine)

Terenul nr. 1 (ora 15.00)

Simona Halep (7 WTA) - Aliaksandra Sasnovici (Belarus, 37 WTA)Terenul 6 (ora 15.00)Mihaela Buzărnescu (47 WTA) - Jessica Pegula (SUA, locul 74 WTA)Terenul 17 (ora 17.00)Marius Copil (84 ATP) - Guido Pella (26 ATP)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net