Simona Halep, din nou în Top 20. Va juca diseară semifinala cu Jaqueline Cristian

Ultima actualizare:

    Simona Halep a surclasat-o pe Paolini în setul 3Foto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a surclasat-o pe Paolini în setul 3Foto: Guliver / GettyImages

Constănțeanca a avut o revenire senzațională (4-6, 7-5, 6-0) în disputa cu Jasmine Paolini. Cap de serie numărul 2, Simona Halep (30 de ani) joacă diseară, în jurul orei 21.00 (Digi Sport), cu Jaqueline Cristian (23 de ani), în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Linz.

Fostul lider mondial a dat semne de slăbiciune în prima parte a disputei cu italianca Paolini, jucătoare clasată pe locul 51 mondial. Și părea că nu este în cea mai bună zi a sa. Halep a dovedit din nou că rămâne o luptătoare, revenind de la 4-6, 1-3. Iar acel 6-0 din setul decisiv e elocvent. "Sunt foarte uşurată că am putut câştiga acest meci”, a spus constănțeanca în interviul flash de pe teren. ”A fost un meci foarte, foarte greu. A jucat atât de rapid, atât de puternic, încât la început nu aveam timp să fac nimic pe teren. Apoi am încercat să joc cu mai mult <<slice>>, să schimb ritmul şi până la urmă am reuşit să-i tai jocul şi apoi să fiu mai agresivă şi să domin finalul meciului”.Halep s-a referit și la ieşirile ei nervoase (a dat cu racheta de pământ și s-a certat cu glas tare): ”Îmi cer scuze pentru asta! Nu e frumos, dar uneori am nevoie să fac asta. De fapt, am crezut că am o şansă de a câştiga, de a întoarce meciul. De aceea am luptat până la final şi nu am renunţat. Acesta este principiul meu acum şi sunt fericită că am putut să o fac sută al sută astăzi”, a spus românca, după care a explicat și de ce  şi-a dat jos bluza cu mânecă lungă la începutul setului al treilea: ”Am uitat-o acasă pe cealălaltă. Nu mai aveam alta. Tocmai mi-am schimbat ţinuta şi aceea era udă şi nu o mai puteam purta. M-a ajutat în setul al doilea să mă încălzesc, pentru că mi-a fost un pic frig în primul set. Simţeam că nu sunt acolo, de aceea am îmbrăcat-o", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Jaqueline Cristian a obținut o victorie mare

În semifinale, Halep o va înfrunta pe Jaqueline Cristian, care a trecut cu 6-3, 7-6/5, într-o oră şi 54 de minute de  Veronika Kudermetova (WTA şi cap de serie numărul 4). Bucureșteanca a ajuns în semifinale din postura de lucky loser, iar ea a declarat după partidă că se simte o norocoasă câştigătoare şi nu o perdantă norocoasă: "Sunt foarte fericită de ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Am pierdut în calificări. Aşa că nu am avut multe aşteptări, dar iată unde sunt! Eu o ştiu pe ea (n.r. - Kudermetova). A fost o luptă bună, am ştiut cum să joc, doar m-am bucurat că sunt aici şi nu acasă”, a spus Jaq, care a mărturisit că abia așteaptă să joace împotriva Simonei Halep.Pentru calificarea în semifinale, cele două românce vor acumula câte 8.144 de euro şi 110 puncte WTA. În urma victoriilor de la Linz, Halep a urcat pe locul 20, cu 2.577 de puncte, iar Cristian pe 80, cu 872p.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net