Simona Halep, drum liber către titlul de la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Simona Halep e în turul 2 la Wimbledon 2018FOTO: Guliver/ GettyImage
Simona Halep e în turul 2 la Wimbledon 2018FOTO: Guliver/ GettyImage

Simona Halep poate spune că a obţinut mai multe victorii într-o singură zi la Wimbledon. Nu doar că a trecut marţi seară de Kurumi Nara, dar a scăpat şo de două dintre principalele contracandidate la titlu aflate pe partea ei de tablou.

Simona Halep a trecut în primul tur al turneului de la Wimbledon cu scorul de 6-2, 6-4, de japoneza Kurumi Nara, ocupanta locului 100 WTA. A fost un joc fără probleme pentru româncă, învingătoare într-o oră şi 17 minute. Ea avea să declare că, deşi nu s-a văzut în evoluţia ei, a avut emoţii: „A fost o mare provocare pentru mine să vin aici şi să câştig în primul tur. Nu e uşor niciodată să câştigi după ce te impui la un Grand Slam. M-am simţit ok, nu am vrut să mă gândesc prea mult că nu am meciuri pe iarbă. Cred că am suficientă putere astfel încât să îmi ajustez jocul la ceea ce se cere pe iarbă. Sunt foarte fericită că am câştigat în primul tur”, a declarat jucătoarea noastră. Următoarea adversară a Simonei va fi chinezoaica Saisai Zheng. Cele două s-au mai întâlnit o dată, în semifinalele turneului de la Shenzhen din 2015, când Halep s-a impus cu scorul 6-2, 6-3.

Dincolo de aceste lucruri care o interesau în mod direct, Simona a mai primit câteva veşti bune. Ea a scăpat de două potenţiale adversare periculoase aflate pe jumătatea ei de tablou: Petra Kvitova şi Maria Sharapova. Pentru rusoaică a fost prima eliminare în turul inaugural de la Wimbledon din carieră. Ea a fost învinsă cu scorul de 6-7, 7-6, 6-4 de compatrioata ei, Vitalia Diatchenko. Kvitova, una dintre cele mai în formă jucătoare pe iarbă din acest sezon, a oferit o altă surpriză negativă. Ea a fost învinsă cu 6-4, 4-6, 6-0 de belarusa Aliaksandra Sasnovich.

Astfel, singurele jucătoare periculoase rămase pe partea de tablou a Simonei Halep sunt Johanna Konta, pe care ar putea-o întâlni în optimi, Jelena Ostapenko, cu care ar putea juca în sferturi, şi Garbine Muguruza, potenţiala oponentă din semifinale.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net