Simona Halep e neînvinsă de 200 de zile. Titlul de la Praga, al doilea din acest an

Ultima actualizare:

    Simona Halep cu trofeul cucerit la PragaFOTO: Profimedia
Simona Halep cu trofeul cucerit la PragaFOTO: Profimedia

Simona Halep a revenit cu dreptul în circuit după pauza forțată luată de întregul circuit din cauza coronavirusului. Ea s-a impus în premieră la Praga, adăugându-și în palmares al 21-lea titlu WTA, dar prelungindu-și și perioada de invincibilitate în circuit. Ajutată, e drept, și de pandemia care a oprit tenisul, ea e neînvinsă de 200 de zile!

În finala de la Praga, a 38-a a ei din carieră, Simona Halep s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5 în fața belgiencei Elise Mertens, cap de serie numărul 3, la capătul unui meci care a durat o oră și 33 de minute. Rezumatul partidei l-a făcut chiar românca, după meci: ”Nici setul I nu a fost uşor, este o adversară extraordinară şi este întotdeauna greu să joci împotriva ei, deoarece este rapidă, ia mingea foarte repede, dar am luptat până la final. Setul al doilea a fost mai greu, dar am fost puternică din punct de vedere psihic şi de aceea am putut câştiga acest meci”, a spus Halep la interviul de după finală. Ea a spus că a simțit că a ”avut una dintre cele mai bune săptămâni, chiar dacă tenisul meu nu a fost la cel mai înalt nivel. M-am bucurat de tenis şi sunt fericită să fiu din nou pe teren după pauză, o mare pauză”. Ea a primit un cec de 25.000 de dolari și 280 de puncte WTA, cu care va rămâne tot pe locul secund în clasament.

Principală favorită a competiției desfășurate în capitala Cehiei, Halep le-a mulțumit organizatorilor pentru toată grija arătată: ”Vreau să-i mulţumesc de asemenea lui David (n.r. - David Trunda, directorul turneului) pentru o săptămână grozavă, pentru o treabă extraordinară, ştiu că nu este uşor, ţinând cont de toate regulile, dar aţi reuşit să ne faceţi să ne simţim în foarte mare siguranţă, chiar dacă m-am plictisit foarte mult în cameră, zece zile”, a declarat Halep la festivitatea de după finală.

Pentru Simona, acesta este cel de-al 21-lea titlu WTA din carieră și al doilea consecutiv în acest an. Practic, ea a ajuns la 200 de zile consecutive fără înfrângere în circuit, pentru că ultimul eșec l-a înregistrat în semifinalele de la Australian Open, în fața ibericei Garbine Muguruza, care s-a impus cu 7-6, 7-5. Se întâmpla la 30 ianuarie. De atunci, singurul turneu la care a mai participat a fost cel de la Dubai, pe care l-a și câștigat după o victorie cu 3-6, 6-3, 7-6 în fața Elenei Rybakina în finală. Pauza forțată de coronavirus a dus recordul personal al Simonei la 200 de zile fără înfrângere.

Acum, toată lumea așteaptă să vadă care este următorul turneu la care va participa Simona. Dacă ar fi condiții normale, ar trebui ca în scurt timp să traverseze Oceanul pentru a participa la US Open, dar sunt semnale tot mai serioase că ea va refuza prezența la turneul de Grand Slam, așa cum au făcut-o deja multe nume mari ale tenisului. Simona a declarat că azi va da un răspuns definitiv. Nici Irina Begu, învinsa din semifinale a Simonei nu știe dacă va merge sau nu în SUA. Ea a declarat la Digi Sport că va lua o decizie zilele acestea, împreună cu echipa ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net