Simona Halep, eliminată la Madrid după un meci maraton

Ultima actualizare:

    Simona Halep a părăsit turneul de la Madrid în optimiFOTO: EPA
Simona Halep a părăsit turneul de la Madrid în optimiFOTO: EPA

Simona Halep a fost eliminată de la Madrid mai devreme decât se aștepta cineva. Românca a fost învinsă la capătul unui meci maraton.

În optimile de finală ale turneului spaniol, Simona a fost întrecută cu scorul de 4-6, 7-5, 7-5, de belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 13. Meciul a durat peste două ore și jumătate.

Partida a fost ca un montagne russe, cu ambele jucătoare alternând la conducere. În primul set, Simona a condus cu 3-1, după care a fost egalată. A trecut din nou în avantaj, 5-3, câștigând setul în cele din urmă cu 6-4. În actul al doilea, Mertens a avut 3-1, Halep a revenit cu trei game-uri consecutive, trecând la conducere, însă adversara ei a luat alte două la rând și a avut 5-4. Deși Simona a egalat, setul i-a revenit belgiencei, 7-5. Setul decisiv a fost cu adevărat interzis cardiacilor: românca a condus cu 3-1, a fost egalată, apoi a făcut break pentru 4-3, dar belgianca a renăscut din nou din propria cenușă și a condus pentru prima dată în această parte a meciului, 5-4. Din păcate, deși Halep a egalat, Mertens s-a impus cu 7-5 și va juca în sferturile de finală cu belarusa Aryna Sabalenka.

Pentru Simona Halep, dublă campioană la Madrid în 2016 și în 2017, urmează acum turneul de la Roma, acolo unde merge în calitate de deținătoare a titlului. Aceasta este ultima ei verificare înaintea Grand Slam-ului de la Roland Garros, unde va fi cap de serie 3, dar și una dintre pretendentele autorizate la cucerirea titlului.

În capitala Italiei nu va juca, însă, Sorana Cîrstea, care s-a accidentat destul de tare în primul tur la Madrid, contra americancei Jessica Pegula. Ea a alunecat și a căzut pe zgură, sucindu-și glezna, în timpul meciului, iar din această cauză nu poate juca la competiția italiană. Chiar românca a fost cea care a făcut anunțul pe Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net