Simona Halep: «Este ziua mea specială!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

7 octombrie 2017. Ziua pe care Simona Halep nu o va uita niciodată. Ziua în care a devenit ea mai bună jucătoare a lumii şi a intrat în istoria tenisului mondial ca prima sportivă din România care ocupă locul fruntaş în ierarhia WTA. ”Este ziua mea specială”, a spus constănţeanca de 26 de ani imediat după ce s-a calificat în finala de la Beijing, performanţă care a propulsat-o în vârful ierarhiei feminine.

A patra oară e cu noroc! Zicala i se potriveşte de minune Simonei Halep, tenismena care a stat pe locul 2 al clasamentului mondial luni bune şi care ratase de trei ori şansa de a deveni lider. Ieri a venit însă momentul româncei! Simona a jucat semifinala la Beijing contra Jelenei Ostapenko, letona de 20 de ani care-i spulberase în vară visul de a cuceri trofeul la Roland Garros. A fost un scurt  6-2, 6-4 pentru Halep, care a ajuns în finala Openului Chinei şi şi-a asigurat astfel clasarea pe primul loc, oficial, începând de luni. 


    Simona Halep, 26 de ani, a rescris istoria sportului românesc
Simona Halep, 26 de ani, a rescris istoria sportului românesc

”Este ziua mea specială”, au fost primele cuvinte ale româncei la finalul jocului, înainte ca şefii WTA, Steve Simon şi Micky Lawler, să-i înmâneze un trofeu simbolic, numărul 1 din trandafiri roşii. ”Este un moment foarte emoţionant, este pentru prima dată când plâng pe teren. Este extraordinar că am putut face asta. Este prea greu ca să vorbesc, dar le mulţumesc tuturor pentru susţinere, familiei, echipei, lui Darren - Darren, nu eşti aici, dar m-ai ajutat mult ca să fac asta - tuturor celor de acasă care mă urmăresc”, a spus Simona, vizibil emoţionată, dar şi extrem de fericită. 

A câştigat peste 20 de milioane de euro

Halep, care a devenit prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase (a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974), şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, şi-a găsit cuvintele la conferinţa de presă de după meci, atunci când a explicat cum a reuşit să o învingă pe Ostapenko: ” Nu m-am gândit prea mult la locul din clasament. La French Open, am avut set şi 30-0, aşa că aici a fost un pic diferit. Nu am fost îngrijorată, am încercat doar să stau concentrată, să nu dau înapoi, să nu mă îndepărtez de linia de fund. Am încercat să blochez toate mingile şi să le lovesc. Serviciul a fost poate cel mai bun lucru astăzi, pe durata întregului meci. Cred că psihic am fost altfel şi de aceea am putut câştiga meciul”. Referitor la duelul de azi, din finala de al Beijing, cel cu franţuzoaica Garcia, Simona a mărturisit: ”Mâine dimineaţă, înaintea antrenamentului, aşa cum am făcut aici în fiecare zi, voi vorbi cu echipa mea despre tactică şi despre cum trebuie să joc. Caroline este o adversară puternică, loveşte mingea foarte tare”.

Năstase: «O performanţă uriaşă pentru România»

simeon stalpnicul png

Ilie Năstase, primul lider mondial din România, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep, cea care de mâine va fi pe primul loc, oficial, în clasamentul fetelor. ”Este o performanţă uriaşă pentru tenisul românesc. Acum toate sportivele vor dori să o bată pe ea, s-au inversat lucrurile faţă de cum erau în urmă cu ceva timp”, a explicat Năstase.”Andrei vorbeşte româneşte cu ea, se cunosc de mult timp, în mod sigur e mai aproape de ea decât este Darren Cahill. Bine, ambii au un mare merit în ascensiunea lui Halep”, a mai spus Ilie Năstase despre rolul antrenorilor ei, australianul Darren Cahill şi românul Andrei Pavel, cei care au pus umărul la performanţele Simonei din ultimul timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net