Calificată în semifinalele turneului de la Wimbledon, Simona Halep a făcut o dezvăluire. ”Iubesc iarba!”, a spus campioana, amuzându-i pe ziariștii prezenți la conferința de presă.


Fostul lider mondial continuă să impresioneze pe toată lumea prin declarațiile sale. La circa 90 de minute după meciul victorios (7-6/4, 6-1) cu chinezoaica Shuai Zhang, Simona le-a declarat ziariștilor adunați în sala principală a centrului de presă de la All England Lawn Tennis and Croquet Club: ”Mă așteptam ca ea să joace bine. M-a învins de două ori în ultimele confruntări. Am fost puțin nervoasă înainte de meci. Știam că ea lovește tare mingea. Mingea n-a sărit prea bine. A fost dificil să returnez. Nu m-am dat însă bătută. Știam că dacă voi fi 100% la fiecare minge voi izbuti să o scot din ritm. Ceea ce s-a întâmplat în al doilea set”.
Inițial, Simona Halep n-a vrut să-și amintească de prima sa semifinală la Wimbledon, pierdută acum cinci ani în fața canadiencei Eugenie Bouchard... Apoi, după ce a zâmbit jucăuș, ea a spus: ”Totul s-a schimbat de atunci. Am mai multă experiență. Mai multă încredere. Iubesc iarba! Este prima dată când am spus asta!”.
În semifinale, Simona Halep o va înfrunta pe Elina Svitolina (Ucraina, favorita nr. 8), care a trecut cu 7-5, 6-4 de Karolina Muchova (Cehia). Cele două jucătoare se vor înfrunta pentru a opta oară în circuitul WTA, prima dată pe iarbă. Ucraineanca are 4-3 în întâlnirile directe, dar ultimul meci a fost câştigat (6-3, 3-6, 6-4) de jucătoarea noastră, în semifinale la Doha, anul acesta.

Loading...