Simona Halep, fără șanse în fața Elinei Svitolina la US Open

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: EPA
Simona HalepFOTO: EPA

Final de drum pentru Simona Halep la US Open. Elina Svitolina, numărul 5 mondial, a fost prea puternică pentru jucătoarea noastră, care a ratat și șansa de a reveni în Top 10 mondial.

Dacă ne-am fi luat după rezultatele anterioare dintre cele două jucătoare, ar fi trebuit să avem un meci echilibrat în optimile de finală de la US Open. Din cele 10 meciuri precedente, fiecare sportivă își adjudecase câte 5. Și, pentru ca echilibrul să fie și mai pregnant, din cele 6 meciuri directe pe hard, fiecare câștigase câte 3. Numai că pe terenul Arthur Ashe situația nu a fost deloc echilibrată. Ucraineanca Elina Svitolina a dominat meciul de la un capăt la celălalt, nedând nici o secundă impresia că ar putea pierde. Drept urmare, meciul s-a dus spre o victorie mai ușoară decât s-ar fi așteptat soția lui Gael Monfils: 6-3, 6-3, după un meci care a durat doar o oră şi 16 minute. Următoarea adversară a Elinei va fi învingătoarea meciului dintre nemțoaica Angelique Kerber, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16 şi canadianca Leylah Fernandez, locul 73 WTA.

Prin eșecul suferit aseară, Simona Halep a ratat șansa de a urca pe locul 10 în clasamentul mondial WTA. Ea este, deocamdată, pe poziția a 11-a în ierarhia live, dar ar putea fi depășită de cteva jucătoare. Până atunci, trebuie să se grăbească să ajungă acasă pentru că la 15 septembrie are un ”meci” mult mai important: cununia civilă cu iubitul ei, omul de afaceri Toni Iuruc.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net