Simona Halep a fost ovaționată și aplaudată la sosirea în țară

Ultima actualizare:

    Simona Halep a adus la București trofeul pe care, dintre românce, l-a mai câștigat doar Virginia Ruzici Foto: Mihai Ionescu
Simona Halep a adus la București trofeul pe care, dintre românce, l-a mai câștigat doar Virginia Ruzici Foto: Mihai Ionescu

Campioana tenisului a adus o miniatură a Cupei ”Suzanne Lenglen” de la Paris. ”Visez la alte trofee!”, a spus Simona Halep în Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă” Otopeni.

Sosită cu o cursă Tarom, de la Paris, ieri, în jurul orei 16.00, Simona Halep a avut parte de o primiere triumfală la Aeroportul ”Henri Coandă”. Flancată de trei automobile utilitare cu girofarul pornit, aeronava în care se afla campioana a trecut, după aterizare, pe sub un ”arc” format de jetul de apă a două mașini de pompieri aflate de o parte și de alta. Îmbrăcată într-o ținută sport, lejeră, jucătoarea a trecut prin cabina echipajului, iar apoi și-a făcut apariția pe scară ținând ”cupa pui”, o copie mai mică a trofeului ce poartă numele lui Suzanne Lenglen și care rămâne la Paris, nefiind transmisibil. Simona a fost felicitată apoi de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, George Cosac, șeful FR de Tenis, de prieteni, fiind aplaudată de ziariști în timp ce a pășit pe covorul roșu în drum spre Salonul Oficial. "Mă bucur foarte mult că văd atâţia de mulţi oameni că se bucură de acest trofeu. Nu este prea mare, dar să ne bucurăm de el. Le mulţumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă la această performanţă, familiei mele, tuturor fanilor. Cred că sunt jucătoarea cu cei mai mulţi suporteri la fiecare meci. Acasă este mereu bine. Sunt bucuroasă, că sunt aici. Acest trofeu este şi al meu, şi al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat şi aici am reuşit să aduc trofeul de la Roland Garros", a declarat Halep.

Emoționată la intonarea imnului

Cu zâmbetul pe buze, Simona a recunoscut că pentru ea momentul cel mai frumos, dar și mai important al carierei a fost atunci când i s-a cântat imnul României după victoria din finala cu Sloane Stephens (3-6, 6-4, 6-1): "Spectatorii au cântat imnul. Am încercat şi eu, dar eram emoţionată şi nu am reuşit până la capăt. Organizatorii mi-au spus că nu s-a mai întâmplat vreodată să se cânte cu cuvinte imnul câştigătorului. A fost un moment emoţionant, deosebit. Rar îmi dau lacrimile pe teren", a recunoscut liderul mondial al tenisului.

Cea mai valoroasă jucătoare a sezonului pe zgură din acest an a mărturisit că înaintea finalei de sâmbăta trecută Darren Cahill i-a spus că trebuie să meargă să câştige: ”Cele trei finale de dinainte au fost tratate cu o emoţie diferită. Nu cu aşa mare încredere. Domnul Ţiriac mi-a spus că dacă joc cum ştiu eu, voi câştiga fără probleme. Nu prea am dormit după meciul de sâmbătă... Am dormit doar  trei ore. Azi dimineaţă (n.a. – ieri) am început să simt bucuria şi acum este şi mai mare emoţia.  Merg înainte! Cariera mea nu se opreşte aici şi visez la mai multe trofee de acest fel. Acum mă simt împlinită profesional”, a recunoscut Halep, care a adăugat că și participarea la Jocurile Olimpice reprezintă o prioritate pentru ea.  Simona a spus că în plan mental a progresat foarte mult: ”Nu pot să spun că a fost o presiune negativă din partea românilor. Și eu l-am aşteptat (n.a. – acest titlu de Grand Slam) la fel de mult. Am încercat să iau pe partea pozitivă. Am simţit şi publicul francez foarte aproape de mine. Nu numai în finală, ci în tot turneul. Ce a contat în finală: experienţa. Cu siguranţă, cele trei finale pierdute m-au ajutat mult sâmbătă. Mi s-a întâmplat mie să pierd meciul conducând. Acum am spus că sunt capabilă şi eu să fac acest lucru. Pe partea mentală am lucrat, am încercat să-mi accept emoţiile. Să accept ceea ce sunt. Să încerc să fac din asta o armă".

Felicitată de Kvitova, ”uitată” de Sharapova

Campioana a mărturisit că a fost impresionată de faptul că multe dintre colegele din circuitul WTA au felicitat-o pentru succesul său. "Am mai multe prietene. A fost foarte plăcut să văd că adversarele mele s-au bucurat pentru mine. Înseamnă că în afara terenului ne înţelegem bine şi avem o altfel de relaţie. Mereu am spus că în tenis, pe circuit, suntem ca o familie. Vreau să le mulţumesc pentru mesajele frumoase, pentru reacţia lor! Şi fetele din România mi-au scris. Le mulţumesc şi lor, tuturor. Am fost surpsinsă foarte plăcut şi emoţionată de acest lucru”, a spus Simona, care a adăugat că prima care a felicitat-o a fost Petra Kvitova, campioana de la Wimbledon.

Întrebată dacă printre cele care au felicitat-o s-au numărat Serena Williams și Maria Sharapova românca a răspuns: ”Serena i-a transmis mesaj lui Darren, pentru că nu are numărul meu de telefon. I-a transmis felictări pentru mine.  Pe Sharapova... nu am văzut-o. Nu ne-am intersectat ", a mărturisit Simoan Halep, care a mai fost felicitată și de unchiul lui Rafael Nadal.De la aroport, Simona Halep a mers cu automobilul direct la ”Stejarii Country Club”, unde locuiește atunci când se află în București. Prezentă la întâlnirea cu fanii, aseară, pe Arena Națională din București, după închiderea ediției, ea a spus că în zilele următoare va încerca să se odihnească, să se vadă cu rudele și cu prietenii. Întrebată despre planurile sale, Simona a mărturisit: ”vreau să am copii, cât mai mulţi, dar momentan vreau să joc tenis. Îmi place foarte mult acest lucru. Îmi place să am un program strict, să mă ţin de el. Muncesc zi de zi şi mi-am dedicat viaţa pentru acest sport”, a concluzionat Halep. 

Chiar în dreptul parcării de lângă aeroport, automobilul în care se afla Simona Halep și tatăl ei a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere. Agenții au glumit spunând că Simona a depășit viteza la serviciu, iar campioana a răspuns, amuzată: ”La rever!”. "Am decis să te sancţionăm pentru că ai depăşit viteza legală la serviciu. Putem proba chiar acum... Te-am prins cu 172 la oră chiar când ai câştigat setul I", i-a spus reprezentantul MAI, arătându-i o fotografie cu viteza serviciului. Cu această ocazie, campioana olimpică la spadă Loredana Dinu, care este ofiţer de presă în cadrul Direcţiei de informare şi relaţii publice a MAI, i-a oferit Simonei un buchet de flori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net