Simona Halep, gata de un nou urcuș

Ultima actualizare:

     Simona Halep a avut mai mereu evoluții bune la turneele din AmericaFoto: EPA-EFE
Simona Halep a avut mai mereu evoluții bune la turneele din AmericaFoto: EPA-EFE

Cum are de apărat doar 10 puncte de la ediția din 2018, Simona Halep poate sălta în ierarhia WTA după US Open. Campioana de la Wimbledon ar putea chiar să revină pe primul loc mondial peste două săptămâni.

Aflată pe locul 4 WTA, cu 4.743 puncte, Simona Halep le-ar putea depăși pe Naomi Osaka (locul 1 / 6.606 p), Ashleigh Barty (locul 2 / 6.501 p) și Karolina Pliskova (locul 3 / 6.315 p). Pentru aceasta, însă, trebuie îndeplinite trei condiții: constănțeanca să câștige trofeul la US Open (1), Barty să nu joace în semifinale (2), iar Pliskova să nu prindă finala (3). Ceea ce nu este o variantă imposibilă. Mai cu seamă că Simona n-a avut parte de o tragere la sorți nefavorabilă.   Ea va debuta împotriva unei jucătoare venită din calificări, iar apoi o poate întâlni pe Katerina Kozlova (Ucraina / 74 WTA), care nu are decât o victorie la întrecerea americană. Apoi, Halep ar putea să dea peste Sorana Cîrstea (sau Katerina Siniakova sau Barbora Strycova), în turul 3, respectiv peste Bianca Andreescu (sau Caroline Wozniacki), în optimile de finală. În sfârșit, lucrurile s-ar complica cu adevărat pentru Halep abia din sferturile de finală, fază în care ar putea să joace împotriva unor adversare de top precum Petra Kvitova, Sloane Stephens sau Garbine Muguruza. Nu trebuie uitat, însă, că românca a triumfat la Wimbledon, pe iarbă, în iulie. Și tocmai de aceea specialiștii tenisului o văd capabil să câștige acum orice turneu, indiferent de suprafață. 

Mai are doar 45 de puncte de apărat în 2019

Chiar dacă nu va prelua șefia mondială la Flushing Meadow, Simona o poate face până la sfârșitul acestui an. Și aceasta fiindcă în 2018, după US Open, ea n-a mai izbutit mari performanțe. Ea a pierdut la Wuhan (turul 2) și Beijing (turul 1), iar apoi a renunțat să participe la Turneul Campioanelor din motive de sănătate. Ceea ce înseamnă doar 35 de puncte de apărat anul acesta.

Rezultatele Simonei Halep la US Open

2010: turul 1 (eliminată de J. Jankovic)2011: turul 2 (Carla Suarez)2012: turul 2 (Nadia Petrova)2013: optimi de finală (Flavia Pennetta)2014: turul 3 (Mirjana Lucic)2015: semifinale (Flavia Pennetta)2016: sferturi de finală (S. Williams)2017: turul 1 (Maria Șarapova)2018: turul 1 (Kaia Kanepi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net