Simona Halep a câștigat pentru a opta oară în carieră duelul cu Irina Begu. De data asta, în turul secund al turneului de la Roland Garros.


Simona Halep, principala favorită a competiției de Grand Slam, a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4 pe buna ei prietenă, Irina Begu, cu care s-a și antrenat anul acesta pe zgura pariziană. Partida a durat o oră și 23 de minute și a fost mai dificilă pentru Halep decât se aștepta actualul număr 2 mondial. În urma acestei victorii, Simona și-a asigurat calificarea în turul al treilea, acolo unde va juca împotriva americancei Anisimova. Aceasta a învins-o cu scorul de 6-2, 6-0 pe compatrioata ei, Pera. Meciul va avea loc mâine, la o oră ce va fi anunțată de organizatori. Pentru Halep, turneul acesta ar putea reprezenta revenirea pe primul loc în clasamentul mondial WTA. Practic, dacă va cuceri al doilea titlu din carieră la Roland Garros, Halep va deveni matematic din nou lider al ierarhiei. Ea profită astfel de neparticiparea la turnee a australiencei Ashleygh Barty, care din momentul declanșării pandemiei nu a mai jucat nici un meci oficial.

Deocamdată, Simona e prima româncă ajunsă în turul al treilea, dar performanța ei poate fi imitată de alte trei compatrioate: Irina Bara, Ana Bogdan și Patricia Țig. Toate vor evolua în cursul zilei de azi, cel mai devreme la ora 12.00. Astfel, Irina Bara va juca împotriva belgiencei Alison Van Uytvanck, Ana Bogdan contra americancei Sofia Kenin, iar Țig o va întâlni o altă jucătoare de peste Ocean, Christina McHale.

 
 
Loading...