Simona Halep joacă luni primul meci pe arena ”Louis Armstrong”

Ultima actualizare:

    Simona Halep va debuta în primul meci de pe arena ”Louis Armstrong”, care a fost modernizatăFoto: EPA
Simona Halep va debuta în primul meci de pe arena ”Louis Armstrong”, care a fost modernizatăFoto: EPA

Lider mondial și favorită numărul 1, Simona Halep va debuta la US Open luni, la ora 18.00. Românca o va înfrunta pe cu Kaia Kanepi (Estonia / locul 44 WTA) în primul meci programat pe arena ”Louis Armstrong” de la Flushing Meadows. Dotată cu acoperiș retractabil, aceasta a fost modernizată și are 14.000 de locuri.

Halep a declarat înaintea debutului ei la ultimul turneu de Mare Șlem din 2018: "Am pierdut în primul tur. Aşa că nu poate fi mai rău de atât. Mă simt încrezătoare. Știu că am jocul să o înving (n.r. - pe Kanepi), dar este foarte periculoasă. Vreau doar să fiu pregătită pentru meci şi să dau totul. Darren mi-a spus că este o parte dificilă (n.r. - de tablu). Cred că e suficient. Bineînţeles, a fost o vară dificilă, dar a fost una bună. Nu iau decât lucrurile pozitive. Am avut multe meciuri, meciuri bune. Am fost obosită un pic la final. Am avut câteva zile dificile după finala de la Cincinnati, dar acum sunt recuperată. Mă simt din nou puternică. Când am meciuri, mă simt mai încrezătoare. Fără meciuri, nu simt acea securitate, chiar dacă mă antrenez mult, aşa că sunt într-o bună poziţie", a spus românca.

Românca a spus că este mult mai relaxată şi mai încrezătoare după ce a câştigat titlul la French Open. "S-a schimbat ceva înăuntrul meu. Sunt mult mai relaxată. Mă simt recunoscătoare pentru tot ceea ce am realizat. Acestea două erau visurile mele, să fiu numărul 1 mondial şi să câştig un grand slam. Am spus întotdeauna că fără un grand slam nu eşti un adevărat număr 1. După French Open, am început să cred că sunt un adevărat număr 1. Cred că mă face mai încrezătoare, mai relaxată. Am dorinţe diferite acum, când sunt pe teren. Mă bucur mai mult. Nu simt niciun fel de presiune pentru că îmi place să fiu în această poziţie. Cel mai bun lucru este că sunt aici", a declarat Halep.

Tot luni, pe Arthur Ashe Stadium, principalul teren de la Corona Park, cu peste 23.000 de locuri capacitate, vor evolua în prima zi a US Open surorile Serena şi Venus Williams, precum şi liderul ATP, Rafael Nadal. Ziua va fi deschisă aici de "derbiul" turului I al tabloului masculin, Stan Wawrinka - Grigor Dimitrov.

În aceeași zi, de la ora 18.00, Irina Begu (locul 58 WTA) o va înfrunta pe americanca Jennifer Brady (locul 66 WTA), pe terenul 7, iar Ana Bogdan (locul 74 WTA) o va întâlni pe Marie Bouzkova (Cehia / locul 171), jucătoare venită din calificări, în ultimul meci programat pe terenul 8.

Marţi, vor evolua Marius Copil (locul 82 ATP), contra croatului Marin Cilici (locul 7 ATP), precum și Mihaela Buzărnescu (locul 20 WTA), Sorana Cîrstea (locul 52 WTA) şi Monica Niculescu (locul 61 WTA).

Aflată pe locul 141 WTA şi cap de serie numărul 30, Alexandra Dulgheru a ratat calificarea pe tabloul principal la US Open. Ea a fost învinsă cu 6-3, 7-6/4 de Ons Jebur (Tunisia / locul 114 WTA şi cap de serie numărul 9). De asemenea, în calificări s-au oprit  Irina Bara, Jaqueline Cristian şi Elena Ruse.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net