Simona Halep, la o victorie de o premieră

Ultima actualizare:

    Simona halep nu are nici un sponsor pe echipament la ShenzhenFOTO: doartenis.ro
Simona halep nu are nici un sponsor pe echipament la ShenzhenFOTO: doartenis.ro

Campioană la ediţia din 2015, Simona Halep are o relaţie specială cu turneul şi cu spectatorii de la Shenzhen. Iar miercuri dimineaţă, la ora 9.00, legătura poate fi cimentată printr-o calificare în sferturile de finală care i-ar asigura prelungirea domniei în circuitul WTA.

Lider mondial al tenisului feminin de 13 săptămâni, Simona Halep are şansa ca miercuri dimineaţă, printr-o calificare în sferturile de finală ale turneului de la Shenzhen, să-şi asigure prima poziţie în lume cel puţin până la Australian Open. Ceea ce înseamnă că va fi sigură de poziţia de cap de serie numărul 1 la primul turneu de Grand Slam al anului, o altă premieră pentru o româncă. Pentru asta, ea trebuie să treacă în miercuri dimineaţă, de la ora 9.00, de ocupanta locului 91 în lume, chinezoaica Ying-Ying Duan. Meciul contează pentru optimile de finală, fază în care Simona a ajuns după victoria cu 6-4, 6-1 obţinută în faţa americancei Nicole Gibbs.

În mod normal Simona ar fi avut nevoie de o calificare în semifinalele turneului de la Shenzhen pentru a nu mai depinde de rezultatele urmăritoarelor sale, dar viaţa de lider mondial i-a fost mult uşurată de retragerea Garbinei Mugurza de la Brisbane. Iberica s-a accidentat şi a abandonat la scorul de 5-7, 7-6, 2-1 în faţa croatei Aleksandra Krunic în optimile de finală ale competiţiei australiene. Acum, singura jucătoare care o poate detrona pe Simona este daneza Caroline Wozniacki, care are nevoie de o adevărată minune: să cucerească titlul la Auckland şi, în acelaşi timp, Simona să fie eliminată în această dimineaţă.

Pentru Halep, turneul de la Shenzhen este unul special şi din cauză că la acesta a consemnat o altă premieră: este primul lider mondial care începe sezonul fără un sponsor de echipament. Contractul cu Adidas s-a încheiat la finalul anului, iar locul producătorului german nu a fost luat, deocamdată, de nimeni. Aşa cum era normal, românca a fost chestionată pe această temă de ziariştii chinezi: „Cu Adidas s-a terminat. Ieri a fost ultima zi în care am purtat echipament Adidas. Nu am nimic în acest moment. Managerul meu se ocupă de această problemă, eu nu am nicio idee. Este doar prima zi a anului, abia aştept să văd ce-mi rezervă viitorul şi sunt OK”, a declarat Halep, la conferinţa de presă organizată pe 1 ianuarie, după meciul din primul tur, câştigat în faţa americancei Nicole Gibbs. De altfel, ea a jucat într-un echipament roşu, dar fără nici o siglă pe el.

Pe lângă concursul de simplu, Simona Halep s-a înscris la această competiţie şi la dublu, acolo unde face adevărate minuni alături de Irina Begu. Cele două au ajuns în semifinale, după ce în sferturi au trecut dramatic de o altă pereche 100% românească, Mihaela Buzărnescu/ Irina Bara. Simona şi partenera ei s-au impus cu scorul de 4-6, 6-4, 13-11, după ce au revenit de la 0-7 în super tiebreak şi au salvat cinci mingi de meci!

Azi vor juca în optimi la Shenzhen şi celelalte două românce ajunse în această fază. Irina Begu, a patra favorită, va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova, iar Ana Bogdan contra cehoaicei Kristyna Pliskova, cea care a eliminat-o pe a doua favorită, Jelena Ospatenko.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net