Simona Halep: ”Nu am crezut că voi fi iar așa aproape de locul 1”

Ultima actualizare:

    Simona Halep, la Miami 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep, la Miami 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Pentru Simona Halep, turneul de la Miami era ultima șansă de a reveni pe primul loc în clasamentul mondial înaintea începerii sezonului de zgură, acolo unde are de apărat foarte multe puncte. Și ea a profitat până acum la maximum, ajungând la doar o victorie de recuperarea poziției de lider mondial.

Disputat în seara de joi spre vineri, de la ora 3.00, meciul dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, din semifinalele turneului de la Miami, e important pentru jucătoarea noastră din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că ar putea-o aduce în premieră în postura de a juca pentru trofeul turneului american, unde cea mai bună performanță a ei fusese o calificare în semifinalele ediției 2015, când a fost învinsă de Serena Williams. Apoi, e important pentru că o victorie în fața cehoaicei ar aduce-o din nou pe primul loc în clasamentul mondial WTA. Ea a recunoscut că nu știa acest lucru după ce a învins-o în sferturile de finală, cu scorul de 6-4, 7-5, pe jucătoarea chineză Qiang Wang, dar și că se miră că a reintrat atât de repede în cursa pentru primul loc. ”Tocmai ce am aflat de la antrenorul meu că am nevoie de un meci pentru a fi din nou numărul 1. Mă bucur că sunt din nou în această situaţie, îmi dă încredere, pentru că după pauza competiţională nu am crezut că voi fi din nou atât de aproape, atât de repede. Va fi o provocare mare, dar îmi place să joc sub presiune. Sper că în semifinale voi juca la cel mai bun nivel”, a declarat Simona Halep la conferința de presă ce a urmat victoriei cu asiatica. Acum, ea se afla la doar două seturi distanță de începerea celei de-a 65-a săptămâni în fruntea clasamentului mondial WTA.

Simona Halep poate rămâne și pe locul 3 în lume

Dar partida cu Pliskova era importantă și pentru că o înfrângere ar putea însemna căderea pe locul 3 în clasamentul live, acolo unde ieri era pe 2. Acest lucru poate deveni realitate doar dacă Pliskova ar câștiga titlul la Miami și ar urca, astfel, pe poziția secundă a ierarhiei. Înaintea meciului direct, Halep conducea cu 7-2 în partidele directe, dar cehoaica era optimistă: “Cred că şi ea a avut meciuri grele, aşa că voi avea o şansă în faţa ei. Jocul meu e din ce în ce mai bun. Cred că va fi un meci bun. De fiecare dată când joc, simt că am şansa să câştig. Bineînţeles, bilanţul întâlnirilor directe nu este perfect pentru mine, dar există mereu o şansă”, a declarat Karolina Pliskova, care a spus că înaintea turneului a jucat un meci de antrenament cu Simona și a învins cu 6-0.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net