Simona Halep nu i-a lăsat nicio șansă lui Petkovic

Ultima actualizare:

    În ”optimi” Simona Halep o va întâlni pe Elise MertensFoto: EPA
În ”optimi” Simona Halep o va întâlni pe Elise MertensFoto: EPA

Principală favorită la câștigarea turneului de la Roland Garros, Simona Halep a trecut cu 7-5, 6-0, în 88 de minute, de jucătoarea germană Andrea Petkovic (locul 107 WTA).

Disputa a debutat în forță, cele două rivale având nevoie de șapte minute pentru a-și adjudeca primul ghem. Nemțoaica a condus cu 2-0, însă constănțeanca a revenit și a egalat. Echilibrul s-a menținut până la 5-5, când Halep a izbutit break-ul, iar apoi și-a făcut serviciul, impunându-se cu 7-5 după 56 de minute de joc.Actul 2 n-a avut istoric, încă din start Petkovic acuzând dureri la genunchiul drept și solicitând intervenția medicului. Incapabilă să mai acopere terenul, nemțoaica n-a mai putut da o replică onorabilă, cedând fără drept de apel (0-6). Astfel Halep a obținut a 7-a victorie în cele 8 meciuri cu Petkovic. Și una dintre cele mai clare din acest an. În optimile de finală, compatrioata noastră o va înfrunta pe belgienca Elise Mertens, favorita 16, care a trecut de Daria Gavrilova (Australia), locul 24 WTA şi cap de serie 24, scor 6-3, 6-1. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat o singură dată, anul acesta,  în turul 2 de la Madrid Open, când Halep a câștigat cât se poate de clar: 6-0, 6-3.Pentru calificarea în optimile de finală Simona va încasa 222.000 de euro şi va acumula 240 de puncte WTA.

În aceeași fază a competiției, Irina Begu s-a înclinat (1-6, 3-6) în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, favorita numărul 7 a turneului de la Paris.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net