Simona Halep nu riscă inutil: a abandonat la Toronto

Ultima actualizare:

    Campioana de la Wimbledon a declarat după meci că a avut probleme de la primul meci jucat la Torontofoto: Getty
Campioana de la Wimbledon a declarat după meci că a avut probleme de la primul meci jucat la Torontofoto: Getty

Afectată de dureri la tendonul lui Ahile, Simona Halep a abandonat în sferturile Rogers Cup, după un set (4-6) jucat cu Marie Bouzkova

Campioana de la Wimbledon a declarat după meci că a avut probleme de la primul meci jucat la Toronto. Ea rămâne pe locul 4 mondial, la 1.194 de punte de noul lider, Naomi Osaka.Două săptămâni ne despart de US Open, ultimul turneu de grand slam al anului. Și tocmai de aceea Simona Halep n-a vrut să riște o agravare a accidentării sale la piciorul stâng, unul la care a mai avut probleme în trecut. Ea a solicitat asistență medicală după primul set pierdut cu 4-6 după ce egalase la 1. “Am avut probleme la tendonul lui Ahile încă de la primul meci aici. Astăzi am simţit asta mai mult. De aceea am decis să abandonez”, a explicat Halep, care și-a exprimat regretul că a fost obligată să ia această decizie într-un mesaj în limba engleză postat pe pagina ei de Facebook: “Îmi pare rău că nu am putut termina meciul în această seară, dar vreau să le mulţumesc incredibililor fani din Toronto pentru că au venit. V-am auzit! Vă mulţumesc pentru o săptămână fantastică, Rogers Cup”.Ajunsă în semifinale, Marie Bouzkova a declarat după meci: “Îmi pare foarte rău că Simona a fost nevoită să abandoneze, a fost un privilegiu să fiu cu ea pe teren, chiar şi pentru un set. Și mi-a plăcut”.

Simona Halep e la 103 puncte de locul 3 mondial

Deloc încântată de abandonul Simonei a fost, mai mult ca sigur, și Serena Williams. Victorioasă cu 6-3, 6-4 în fața lui Naomi Osaka, într-o revanșă a finalei US Open 2018, americanca a fost întrebată dacă și-ar dori ca în semifinalele Rogers Cup să se reediteze finala de la Wimbledon 2019. Fostul lider mondial a avut un răspuns ciudat: „Ar fi grozav. Da, nu am putut juca... Bine, o să las asta așa. O să ies în direcția aia”, a spus americanca.Ultimele rezultate înregistrate la Roger Cup au făcut ca ierarhia mondială să se modifice la vârf. Astfel, de luni Naomi Osaka (6.417 puncte) va reveni pe primul loc, depășind-o pe australianca Ashleigh Barty (6.256p). Simona Halep (5.120p) se menține pe locul 4, la 1.194 de puncte de actualul lider și la numai 103 puncte de ocupanta locului 3, Karolina Pliskova (6.185p).

Simona Halep Va debuta în turul 2 la Cincinnati

Săptămâna aceasta, cel mai probabil miercuri, Simona Halep va juca în turul doi la Cincinnati, cu învingătoarea meciului dintre Ekaterina Alexandrova şi Carla Suarez Navarro. Românca n-a mai întâlnit-o pe rusoaică până acum, iar contra ibericei are palmares pozitiv (7 victorii și 5 eșecuri). În caz că va câștiga, Simona poate juca împotriva lui Madison Keys, Garbinei Muguruza sau Amandei Anisimova (turul 3), lui Kiki Bertens, Belindei Bencic sau Victoriei Azarenka (sferturi de finală), lui Naomi Osaka, Serenei Williams sau Elinei Svitolinei (semifinală). Halep a jucat de trei ori finala la Cincinatti şi a pierdut de fiecare dată, inclusiv anul trecut. În calificări la Cincinnati este prezentă și Mihaela Buzărnescu.

Bianca Andreescu, în semifinale la Rogers Cup

Jucătoare canadiană de origine română, Bianca Andreescu (locul 27 WTA) a reușit un nou rezultat deosebit eliminând-o pe ocupanta locului 3 mondial, sportiva cehă Karolina Pliskova: 6-0, 2-6, 6-4, într-o oră şi 50 de minute. Învingătoarea a disputat noaptea trecută semifinala cu americanca Sofia Kenin (29 WTA), care a eliminat-o (7-6/2, 6-4) în ”sferturi” pe Elina Svitolina, numărul 7 mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net