Turneul de la Wimbledon s-a anulat!

Ultima actualizare:

    Simona Halep a câștigat titlul la Wimbledon în 2019Foto: sportpictures.eu
Simona Halep a câștigat titlul la Wimbledon în 2019Foto: sportpictures.eu

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon, cel de-al treilea de grand slam din acest an, au decis să-l anuleze în contextul în care pandemia de Covid-19 continuă să facă victime. Socotită a fi cea mai prestigioasă din circuitul mondial, întrecerea urma să se desfășoare între 29 iunie și 12 iulie.

Săptămâna trecută, All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) anunţase că evaluează toate scenariile posibile pentru ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, inclusiv amânarea şi anularea. Atunci s-a respins disputarea turneului fără public. O şedinţă a conducerii AELTC s-a desfășurat astăzi și a fost luată decizia anticipată, de altfel. 

La aflarea veștii, Simona Halep a postat următorul mesaj pe rețelele de socializare: ”E atât de trist să aud că s-a confirmat că Wimbledon nu va avea loc anul acesta. Finala de anul trecut va fi pentru totdeauna una dintre cele mai fericite zile din viața mea! Dar ne confruntăm cu ceva maiimportant decât tenisul acum, iar cea mai bună veste este că Wimbledon va reveni anul viitor. Şi asta înseamnă că voi avea şi mai mult timp pentru a-mi apăra titlul acolo! Rămâneți puternici și continuați să credeți în voi”. 

AELTC a considerat că sănătatea și securitatea celor care se întâlnesc la Wimbledon, a publicului, a vizitatorilor din lumea întreagă, a jucătorilor, a invitaților, a personalului, a voluntarilor sunt mai importante. De asemenea, s-a anunțat că aceia care au cumpărat deja bilete pentru ediția 2020 își vor primi banii înapoi. Și acestora li se va oferi posibilitatea de a achiziționa altele, pentru aceeași zi de turneu, însă pentru ediția din 2021. Președinte AELTC, Ian Hewitt a comentat: ”A fost o decizie pe care nu am luat-o ușor. Credem că în condițiile acestei crize globale este o decizie corectă. Am anulat ediția din acest an, dar ne vom concentra pentru a-i ajuta pe cei din comunitatea noastră. Gândurile noastre sunt îndreptate către cei care au fost și încă mai sunt afectați de aceste vremuri fără precedent”.  

Inaugurat în 1877, turneul de la Wimbledon a ajuns la ediția cu numărul 134. Acesta s-a disputat anual cu excepția perioadelor 1915-1918 și 1940-1945 a celor două războaie mondiale.

În 2021, turneul se va desfășura între 28 iunie și 11 iulie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net