La cum jucase până ieri, Simona Halep părea că nu are cum să piardă al doilea titlu la Roland Garros. Puștoaica de 19 ani Iga Swiatec a fost însă de altă părere și a trimis-o pe româncă acasă în 69 de minute.


Simona Halep, marea favorită a turneului de la Paris, a pierdut surprinzător ieri, cu scorul de 6-1, 6-2, în fața polonezei de 19 ani Iga Swiatec, care se anunță de ceva vreme drept una dintre viitoarele campioane ale acestui sport. Cu un joc fără imaginație, cu lovituri imprecise și cu o adversară care a făcut, probabil, meciul vieții, Simona Halep nu a dat nici o clipă senzația că are cum să se impună. Nici nu a făcut-o, de altfel, astfel că sezonul perfect pe zgură din 2020 s-a încheiat brusc, în optimile de finală de la Roland Garros. Dar, așa cum a recunoscut la conferința de presă, nu poate fi supărată, pentru că anul a decurs magic pentru ea, cu trei titluri consecutive – Dubai, Praga și Roma – și o serie de 17 victorii fără înfrângere: ”A fost un an fantastic, în ciuda tuturor momentelor dificile pe care le-am avut. Aşa că nu voi arunca totul doar pentru o înfrângere. Desigur, nu este uşor de încasat, dar sunt obişnuită să trec prin momente dificile din carieră", a declarat jucătoarea noastră, care odată cu eliminare a ratat și șansa de a reveni pe primul loc în clasamentul mondial. În mod normal, dacă nu va apărea o invitație de ultimă oră, pentru Halepa acesta a fost ultimul meci din 2020.

”Nu voi face o tragedie din această înfrângere. Sunt obişnuită cu astfel de momente dificile. În timpul carierei mele mi s-a mai întâmplat asta. O să mănânc nişte ciocolată şi mă voi simţi mai bine mâine. Ea a făcut un joc incredibil, a acoperit tot terenul. Mingile ei erau puternice şi lungi. A fost puţin răcoare, rece. Nu am fost în cea mai bună formă. Ea a jucat foarte bine. Astăzi, a fost meciul ei”, a mai spus Halep.

 
 
Loading...